Karmelowo - czekoladowe trufle z Fleur de Sel
Trufle karmelowo - czekoladowe z Fleur de Sel mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis sprawia, że 32 porcje z 131 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, śmietanę do bicia, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmelowo - czekoladowe trufle z Fleur de Sel, Trufle z ciemnej czekolady z Fleur de Sel, oraz Ciasto Czekoladowe Z Nadzieniem Karmelowym Fleur De Sel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść czekoladę 8 uncji w metalowej misce nad rondlem z ledwo gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody); mieszaj, aż czekolada będzie gładka.
Połącz cukier i 2 łyżki wody w małym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciast. Zwiększyć ciepło; gotować, aż syrop będzie głęboki bursztynowy kolor, szczotkowanie w dół boki i wirowanie patelni od czasu do czasu, o 4 protokół.
Dodać śmietanę (mieszanina będzie bańki). Mieszaj na bardzo małym ogniu, aż karmel będzie gładki.
Wymieszać Karmel i 1/4 łyżeczki fleur de sel do roztopionej czekolady. Schłodzić, aż nadzienie truflowe będzie twarde, co najmniej 3 godziny.
Umieść kakao w misce. Używając 1 łyżki nadzienia truflowego do każdej trufli, zwiń w kulki, a następnie zwiń w kakao. Ułóż na blasze do pieczenia. Cover; chill overnight.
Linia 13x9x2-calowa blacha do pieczenia z folią.
Umieść pozostałe 12 uncji czekolady w średniej metalowej misce nad rondlem z ledwo gotującej się wody( nie pozwól, aby dno miski dotykało wody); mieszaj, aż czekolada stopi się i będzie gładka, a termometr włożony do rejestrów czekolady 46°.
Wyjąć miskę z wody. Pracując szybko, zanurz 1 truflę w roztopionej czekoladzie. Za pomocą widelca podnieś trufle i dotknij widelca z boku miski, aby umożliwić kapanie nadmiaru powłoki.
Przenieść trufle do przygotowanego arkusza. Powtórzyć z pozostałymi truflami.
Trufle lekko posypać dodatkowym fleur de sel.
Odstawić aż do zestawów powłoki, co najmniej 1 godzinę. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Zanurz żarówkę termometru cukierkowego lub czujnik na trzpieniu termometru natychmiastowego odczytu w czekoladzie, aby uzyskać dokładny odczyt.