Karmelowo-Czekoladowa Krówka Warstwowa
Karmelowo-czekoladowa Krówka warstwowa może być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 105 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 96. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś cukier granulowany, półsłodkie chipsy czekoladowe, chipsy do pieczenia wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Warstwowa Krówka Miętowo-Czekoladowa, Warstwowa Krówka Czekoladowo-Orzechowa, oraz Warstwowa Biała Czekolada Peppermint Mocha Fudge.
Instrukcje
Linia 13x9-calowa patelnia z folią, rozciągająca folię na boki patelni; folię natryskową sprayem do gotowania.
Warstwę, w ciężkim 3-ćwiartkowym rondlu, gotować brązowy cukier, 1/4 szklanki masła i 3/4 szklanki odparowanego mleka na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować delikatnie bez mieszania 5 minut.
Zdjąć rondel z ognia. Wymieszać w 2 szklanki pianki, chipsy waniliowe i 1 łyżeczka wanilii; mieszać aż pianki i frytki są stopione i mieszanina jest gładka. Wymieszać posiekane orzechy włoskie. Szybko rozprowadzić mieszaninę na patelni. Przechowywać w lodówce 30 minut przed przygotowaniem warstwy krówki czekoladowej.
Warstwę, w ciężkim 3-ćwiartkowym rondlu, gotować cukier granulowany, 1/4 szklanki masła i 3/4 szklanki odparowanego mleka na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować delikatnie bez mieszania 5 minut.
Zdjąć rondel z ognia. Wymieszać w 2 szklanki marshmallows, chipsy czekoladowe i 1 łyżeczka wanilii; mieszać aż marshmallows i frytki są stopione i mieszanina jest gładka. Beat 30 sekund z łyżką, aż błyszczący. Szybko rozprowadzić mieszaninę na warstwie karmelowej.
Posypać połówki orzecha włoskiego i kawałki krówki; naciśnij delikatnie do krówki. Przykryć; przechowywać w lodówce 1 godzinę 30 minut.
Usuń krówkę z patelni, podnosząc folię; usuń folię z boków krówki. Długim nożem pokrój krówkę na 12 rzędów po 8 rzędów. Przechowywać w szczelnie przykrytym pojemniku w lodówce.