Karmelowe Myszy Gruszkowe
Karmelowe myszy gruszkowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Ten przepis służy 32. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz gałkę muszkatołową, przyciski cukierków, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Babeczki Karmelowo-Gruszkowe Z Lukrem Karmelowym, Munchable Mice, oraz Babeczki Z Myszami.
Instrukcje
Wyłożyć blachę papierem pergaminowym lub folią. Spryskać nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Tuż przed wykonaniem karmelu, rdzeń i pokroić gruszki na osiem klinów, stępiając ciętą stronę, aby mogła leżeć na płaskiej powierzchni obrać stronę do góry.
Umieść szaszłyk w każdym klinie, przykryj papierowym ręcznikiem i odstaw na bok.
Połącz cukry, syrop kukurydziany, masło, 1/2 szklanki ciężkiej śmietany, wanilii i gałki muszkatołowej w ciężkim garnku z sosem. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką. Gdy mieszanina dojdzie do szybkiego wrzenia, powoli dodaj pozostałą śmietanę, utrzymuj gotowanie mieszaniny. Pamiętaj, aby wytrzeć dodatkowy cukier z boku garnka. Przymocuj termometr cukierkowy do boku garnka z zanurzoną końcówką. Gotuj mieszaninę energicznie, delikatnie mieszając, aż mieszanina zarejestruje 240 stopni F na termometrze cukierkowym, około 10 minut. Natychmiast usunąć z ognia.
Wlej karmel do średniej żaroodpornej miski za pomocą gumowej szpatułki, aby nie zeskrobać dna garnka.
Pozwól karmelowi odpocząć, aż lekko zgęstnieje i ostygnie, około 3 minut.
Usuń nadmiar wilgoci z gruszek za pomocą ręczników papierowych. Zanurz gruszki całkowicie w karmelu, wirując, aż do całkowitego pokrycia, pozwól, aby nadmiar lekko kapał.
Umieścić na przygotowanej patelni. Udekoruj czarnym sezamem na oczy i nosy cukierków, podczas gdy karmel jest nadal miękki. Powtarzaj, aż wszystkie gruszki zostaną zanurzone. Pozostawić do ostygnięcia, aż firma około 30 minut.