Karmelowe Kulki Popcornu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj karmelowych kulek popcornu. Ten przepis służy 15 i kosztuje 32 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. 513 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka popcornu, syrop kukurydziany, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Karmelowe Kulki Popcornu, Karmelowe Kulki Popcornu, oraz Karmelowe Kulki Popcornu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj 1 łyżkę oleju do rondla 4 quart i podgrzać na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać 1/2 szklanki popping kukurydzy. Utrzymuj pan w ciągłym ruchu. Gdy kukurydza przestaje pękać, usuń z ognia.
Umieść popped kukurydzę w piekarniku, aby utrzymać ciepło. Powtarzaj, aż cała kukurydza zostanie pęknięta. Odstawić.
W średnim rondlu z termometrem cukierkowym włożonym, połącz masło, cukier i syrop kukurydziany. Dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać mleko skondensowane; dusić, stale mieszając, aż termometr odczyta 238 stopni F (114 stopni C). Wymieszać wanilią.
Wlać karmel na popped kukurydzy i wymieszać do pokrycia. Masło ręce lekko; kształt popcorn w kulki o średnicy 3 1/2 cala.