Karmelowe Jabłko Do Góry Nogami Ciasto Oliwkowe

Karmelowe Jabłko do góry nogami ciasto z oliwą z oliwek może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki tortowej, masło, ekstrakt z wanilanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Halloween. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Do Góry Nogami Ciasto Jabłkowe Z Oliwą Z Oliwek, Wanilanem I Cynamonem, Ciasto Karmelowo-Jabłkowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Karmelowo-Jabłkowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 35
Roztopić masło na małym ogniu w 10-calowej (2-calowej głębokości) patelni żeliwnej. Wymieszać w 3/4 szklanki cukru, dobrze łącząc. Ułóż ćwiartki jabłka w okrągły wzór na zewnątrz patelni i wypełnij środek dodatkowymi ćwiartkami. Zwiększyć ogień do średniej i gotować, bez mieszania, 15 do 20 minut lub aż cukier zmieni kolor na złoty.
Beat żółtka i 1/2 szklanki cukru w dużej misce miksera elektrycznego z dużą prędkością około 3 minut lub aż gruby i blady. Zmniejsz prędkość do średniej i powoli dodaj oliwę z oliwek i wanilię, aż dobrze się połączą.
Wyjąć z miksera i wymieszać z mąką tylko do połączenia.
Umieścić białka i 1/2 łyżeczki soli morskiej w oddzielnej dużej misce miksera elektrycznego i ubijać ze średnią prędkością, aż się spieni.
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki cukru i kontynuuj ubijanie, aż uformują się miękkie szczyty.
Delikatnie złóż jedną trzecią białek do mieszaniny żółtkowej. Złóż pozostałe białka, uważając, aby nie przesadzić.
Wlać ciasto na patelnię z jabłkami.
Piec w 350 przez 25 do 30 minut lub aż złoty kolor będzie brązowy, a drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Ostudzić ciasto około 5 minut, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi poluzować. Odwróć na duży talerz i w razie potrzeby posyp 1/4 łyżeczki soli morskiej jabłkami i karmelem.
Podawać na ciepło z lekko osłodzoną bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.