Karmelowe Jabłka

Karmelowe Jabłka
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 791 kalorii. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 831 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, solidne lizaki, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim Halloween wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe, Karmelowe Jabłka, oraz Karmelowe Jabłka.

Instrukcje

1
Połącz cukier, masło, mleko skondensowane, syrop kukurydziany, syrop klonowy, wanilię, melasę i sól w rondlu o grubym dnie 2 1/2 lub 3 kwarty. Mieszaj drewnianą łyżką na średnim ogniu, aż cały cukier się rozpuści. Nie powinno być ziarnistości (kryształków cukru) podczas badania przez pocieranie trochę karmelu między palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Niebieskich Ziemniaków2 Funty Niebieskich Ziemniaków
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Umyj boki patelni mokrą szczotką do ciasta, aby rozpuścić kryształy cukru, które mogą tworzyć się na bokach patelni. 2 Przymocuj termometr z klipsem na cukierki do patelni i gotuj karmel na toczącym się wrzeniu, aż termometr osiągnie 113°, mieszając stale i powoli drewnianą łopatką. Kontynuuj od czasu do czasu szczotkować boki szczotką do ciasta. Ostrożnie wlać karmel do metalowej miseczki. Schłodzić, aż temperatura spadnie do200, w którym to momencie jesteś gotowy do zanurzenia jabłek. 3 podczas gotowania/schładzania karmelu przygotuj dużą blachę do pieczenia, pokrywając ją masłem folią aluminiową lub silpatem. Włóż pałeczkę lub solidny lizak do każdego jabłka, około 2 cali, z góry na dół, do rdzenia jabłka. 4 gdy karmel ostygnie na tyle, aby można było zanurzyć jabłka, jeden po drugim, trzymając się patyczka i pionowo opuszczając jabłko do karmelu, zanurzając wszystko, oprócz samej góry jabłka. Wyciągnij jabłko z karmelu i pozwól, aby nadmiar karmelu kapał z dna z powrotem na patelnię. Następnie umieścić na silpacie lub przygotowanej folii. Karmel zbierze się trochę na dnie każdego jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patyczki Do LizakówPatyczki Do Lizaków
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
PałeczkiPałeczki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Umieść w lodówce, aby schłodzić przez co najmniej 15 minut. 5 gdy karmel nieco wystygnie, wyjmij z lodówki i palcami naciśnij karmel, który kapał na dno jabłek, z powrotem na jabłka. Następnie weź dowolne powłoki i wciśnij je do jabłek do dekoracji. Wróć do lodówki, aby schłodzić przez co najmniej jedną godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeHalloween
Magazyn