Karmelowe Bułeczki Orzechowe
Karmelowe bułeczki orzechowe mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 34 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 godzin i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka oleju roślinnego, mielonego cynamonu, syropu kukurydzianego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Podobne przepisy to Karmelowe Bułeczki Orzechowe, Karmelowe Bułeczki Orzechowe, oraz Łatwe Karmelowe Bułeczki Orzechowe.
Instrukcje
Rozgrzać mleko w małym rondlu, aż bąbelki, a następnie usunąć z ognia.
Ostudzić, aż do lata. W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
W dużej misce połączyć mieszaninę drożdży, mleko, cukier, olej, proszek do pieczenia, sól, jajko i 3 szklanki mąki. Beat until smooth. Wymieszaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut. Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Rozgrzać brązowy cukier i 1/2 szklanki masła, aż się stopi.
Wyjąć z ognia; wymieszać z syropem kukurydzianym. Podzielić mieszaninę między dwoma patelniami do pieczenia 9x13 cali.
Posypać 1/2 szklanki orzechów pekan w każdej patelni.
Gdy ciasto podwoi swoją wielkość, uderz w dół i odwróć na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Rozwałkuj na duży prostokąt i posmaruj masłem.
Posypać cukrem i cynamonem. Zaczynając od długiego boku, zwiń prostokąt w kłodę i pokrój na rolki o szerokości 1 cala.
Wałki rozłożyć lekko na patelniach. Owiń Patelnie folią aluminiową i przechowuj w lodówce co najmniej 12 godzin, ale nie dłużej niż 4
Wyjmij rolki z lodówki i odstaw w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, około 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku do złotego koloru 30-35 minut. Natychmiast odwrócić patelnię na żaroodpornej płycie do serwowania. Odczekaj 1 lub 2 minuty przed wyjęciem patelni, tak aby karmel kapał na rolkach.