Karmelki Z Toffi

Karmelki Z Toffi
Karmelki Butterscotch mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 113g tłuszczu, oraz w sumie 2464 kalorii. Ten przepis służy 2. Na $3.92 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, masło, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmelki z dyni (i typowe błędy popełniane podczas robienia karmelków), Tort maślany z czekoladowym Ganache, oraz Tort dyniowy z lukrem toffi.

Instrukcje

1
Masło 8 na 8 cali. Jednorazowa aluminiowa patelnia i ustaw na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
2
W 5-6-qt. rondel na średnim ogniu, użyj żaroodpornej szpatułki, aby wymieszać razem 3/4 szklanki masła, syrop kukurydziany, brązowy cukier, śmietanę, sok z cytryny, sól i 1/2 szklanki wody, aż masło stopi się, a cukier całkowicie się rozpuści (patrz "cukier Karmelizujący: obserwuj uważnie" poniżej). Zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina będzie złoty kolor i środki 240 do 245 na termometr cukierki (Patrz "za pomocą termometru Cukierki", poniżej), 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MasłoMasło
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzpatułkaSzpatułka
3
Wyjąć z ognia i ostrożnie wymieszać wanilią(mieszanina będzie bąbelki). Natychmiast wlać karmel do przygotowanej patelni. Schłodzić, aż będzie wystarczająco mocne, aby wyciąć, około 2 i pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjmij z patelni (Patrz uwagi) i użyj dużego, ostrego noża, aby pokroić karmel na 1-cal. kwadraty. Owinąć każdy kawałek (Patrz uwagi) i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni. Doprowadzić do schłodzenia temperatury pokojowej przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
5
Cukier karmelizujący: obserwuj uważnie. Cukier gotuje się szybko, gdy zaczyna brązowieć, więc zmierz składniki i zmontuj narzędzia przed rozpoczęciem. Przed doprowadzeniem mieszaniny cukru do wrzenia, upewnij się, że całkowicie rozpuszczasz cukier i stopisz masło: mieszaj mieszaninę elastyczną żaroodporną łopatką na średnim ogniu, uruchamiając łopatkę po wewnętrznej stronie rondla kilka razy, aby dokładnie wymieszać wszystko razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzpatułkaSzpatułka
6
Korzystanie z termometru candy
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
7
To może być trudne, aby wiedzieć, kiedy mieszanina cukru osiągnęła temperaturę, która daje teksturę jesteś po. Na szczęście Termometry candy eliminują zgadywanie. Znajdziesz je w supermarketach i niektórych sklepach z narzędziami; wybierz taki, który mierzy temperaturę do 40
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
CukierCukier
8
Najpierw przetestuj: jeśli masz stary termometr z tyłu szuflady z gadżetami, sprawdź jego dokładność, zanurzając go we wrzącej wodzie; powinien czytać 21
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
9
(Jeśli nie, Kup nowy termometr.) Naszym ulubionym w kuchni testowej jest Taylor classic Candy and Deep-Fry Analog Thermometer ($13; dostępny w sklepach housewares i Home improvement stores), niedrogi model, który jest łatwy do odczytania i bezpiecznie przymocowany do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
10
Przeczytaj to dokładnie: podłącz termometr do boku patelni po zagotowaniu mieszaniny cukru. Umieszczenie czujnika ciepła różni się w zależności od marki, ale generalnie dno termometru musi być całkowicie zanurzone w mieszaninie cukru, aby uzyskać dokładny odczyt. Jeśli mieszanina jest zbyt płytka, ostrożnie przechyl patelnię, aż ciecz całkowicie pokryje dno termometru, gdy chcesz sprawdzić temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia2
Magazyn