Karmelki I
Karmelki i może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 15. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 418 kalorii, 1G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 222 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, syrop kukurydziany, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest improwizowalne. Spróbuj Karmelki z dyni (i typowe błędy popełniane podczas robienia karmelków), Karmelki I, oraz Karmelki Piernikowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu połącz cukier, syrop kukurydziany, 1 szklankę śmietany i masło. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając, a następnie wymieszać pozostałą 1 szklankę śmietany.
Ciepło, bez mieszania, do 242 stopni F (116 stopni C), lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu wpadnie do zimnej wody tworzy twardą, ale giętką piłkę.
Zdjąć z ognia, wymieszać wanilią i wlać do przygotowanego naczynia. Przechowywać w lodówce.
Gdy ostygnie, powrót cukierki do temperatury pokojowej, a następnie pokroić w kwadraty 1 cal i owinąć w papier woskowany.