Karmelki Czekoladowe Solone
Solone karmelki czekoladowe to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 64. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 0g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cukier, wodę, łuszczącą się sól morską, taką jak maldon, i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Karmelki Czekoladowe Solone, Karmelki Z Solonej Czekolady Mlecznej, oraz Solona Meksykańska Czekolada-Karmelki Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dolna linia i boki 8-calowej kwadratowej metalowej patelni do pieczenia o prostych bokach z 2 długimi arkuszami pergaminu krzyżowego.
Doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel na umiarkowanie wysokim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do niskiego i dodać czekoladę.
Odstawić na 1 minutę, następnie mieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Przynieś cukier, syrop kukurydziany, wodę i sól do wrzenia w ciężkim garnku o pojemności 5 do 6 litrów na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, bez mieszania, ale delikatnie wirując patelnię od czasu do czasu, aż cukier będzie głęboki złoty, około 10 minut. Odchylić patelnię i ostrożnie wlać mieszaninę czekolady(mieszanina będzie bąbelków i pary energicznie). Nadal gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż mieszanina zarejestruje 124° na termometrze, około 15 minut.
Dodać masło, mieszając do całkowitego rozpuszczenia, a następnie natychmiast wlać do wyłożonej patelni do pieczenia (nie zeskrobywać karmelu przylegającego do dna lub boku rondla).
Odstawić karmel na 10 minut, a następnie posypać równomiernie solą morską. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku, około 2 godzin.
Ostrożnie odwróć karmel na czystą, suchą deskę do krojenia, a następnie odklej pergamin. Dodać sól karmelową do góry. Lekko ostrze oleju dużego ciężkiego noża i pokroić na 1-calowe kwadraty.
* W razie potrzeby dodatkowa sól morska może być prasowana na karmelki po cięciu.* Karmelki przechowywać, warstwowe między arkuszami pergaminu lub papieru woskowego, w hermetycznym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej 2 tygodnie.* Karmelki można owijać w 4-calowe kwadraty papieru woskowego; skręć końce, aby zamknąć.