Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 45 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 93 kalorie, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz olej roślinny, ocet, nogi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Sticky Imbir Czosnek Skrzydełka Kurczaka, oraz Sticky Ginger Soy Glazed Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym, płytkim naczyniu do pieczenia wymieszaj 2 łyżki brązowego cukru z 2 łyżkami sosu rybnego, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ramię
Sos Rybny
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2
Dodać udka kurczaka i obtrzeć je dokładnie marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z Kurczaka
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
3
Odstawić kurczaka w temperaturze pokojowej na 2 godziny lub przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
W małym rondlu podgrzej olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Dodaj szalotki i gotować na dużym ogniu, aż skwierczą, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
7
Zdjąć z ognia.
8
W międzyczasie, w średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance, połącz pozostałe 1/2 szklanki brązowego cukru z 1 łyżką wody i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając kilka razy, aż do bulgotania, około 3 minut. Stopniowo mieszać w 1 1/2 szklanki wody, a następnie mieszać w pozostałej 1/3 szklanki sosu rybnego wraz z sosem sojowym, ocet, miód i połowę oleju scallion. Doprowadzić do wrzenia i dusić na umiarkowanie dużym ogniu, aż lekko zmniejszona, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ramię
Sos Rybny
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
9
Dodać szalotki, czosnek, imbir i chiles i dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
10
Piecz udka kurczaka w górnej trzeciej części piekarnika przez około 15 minut, aż będą rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Wyrzucić skórkę kurczaka i nestle nogi w sosie w zapiekance. Włóż marynowane plastry daikon. Przykryć i dusić na małym ogniu przez około 15 minut, fastrygując kurczaka kilka razy, aż gotowane przez; dodać kilka łyżek wody, jeśli sos staje się zbyt gęsty i ciemny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowany Daikon
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
12
Tymczasem, w szerokim parowcu ze stali nierdzewnej lub bambusa, doprowadzić 1 1/2 cala wody do wrzenia. Zwilż podwójną warstwę gazy, która jest wystarczająco duża, aby pokryć kosz parowca i dotrzeć do części drogi z boku; linia kosz parowca z nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
Dodatkowa Woda
13
Dodaj odsączony ryż do koszyka i wklep w równą warstwę. Przykryć i parować ryż na umiarkowanym ogniu przez około 15 minut, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
14
Ryż i lekko doprawić solą. Łyżka pozostałego oleju scallion nad ryżem i delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)