Karmelizowany Budyń Ze Słodkich Ziemniaków
Karmelizowany budyń ze słodkich ziemniaków to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, białka, słodkie ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 57%. Podobne przepisy to Karmelizowane Kliny Do Słodkich Ziemniaków, Karmelizowane Słodkie Ziemniaki Focaccia, oraz Karmelizowany warkocz ze słodkich ziemniaków i czerwonej cebuli.
Instrukcje
Owinąć słodkie ziemniaki w folię; piec w 400 przez 1 godzinę lub do miękkości.
Połączyć słodkie ziemniaki i migdały w robocie kuchennym; proces do gładkiej. Łyżka mieszanki słodkich ziemniaków do dużej patelni nonstick; utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Miejsce 3/4 szklanki cukru w średniej patelni nonstick. Gotować na średnim ogniu 5 minut lub aż cukier będzie złoty. Natychmiast wlać trzy czwarte karmelizowanego cukru do ciepłej mieszanki słodkich ziemniaków, stale mieszając. Odstawić pozostały karmelizowany cukier na bok.
Łyżka mieszanki słodkich ziemniaków do zapiekanki 1 1/2-quart pokrytej sprayem do gotowania; odstawić. Białka ubić z dużą prędkością miksera do uzyskania piany.
Dodać 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty.
Dodaj wanilię; beat dobrze.
Rozłóż bezę równomiernie na mieszaninie słodkich ziemniaków, uszczelniając do krawędzi naczynia.
Piec budyń w temperaturze 400 przez 15 minut lub do złotego koloru.
Pozostałą ilość karmelizowanego cukru umieść na małym ogniu, aż się rozpuści i rozpuści (karmel stwardnieje); skropić bezą.