Karmelizowane kasztany i brukselka w glazurze octu jabłkowego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj karmelizowane kasztany & brukselka w glazurze octu Cydr spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 259 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, kasztany, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Karmelizowane kasztany i brukselka, Karmelizowana brukselka z Klonowo-pomarańczową glazurą, oraz Brukselka z kasztanami.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni. Używając noża do parowania lub noża do kasztanów, Wytnij duży X w skorupę każdego kasztana z jednej strony. Ułóż na patelni do pieczenia w jednej warstwie, pokrój bok do góry. Piecz, aż miąższ będzie miękki, a Skórki zaczną się otwierać, około 20 do 25 minut.
Wyjąć z piekarnika.Używając rękawiczek, jeśli to konieczne, natychmiast usuń i wyrzuć skorupki z jeszcze ciepłych kasztanów, utrzymując kasztany w całości, jeśli to możliwe. Odstawić kasztany na bok.Roztopić 2 łyżki masła z olejem w dużej patelni saute ustawionej na średnim ogniu.
Dodać brukselkę pokrojoną boki w dół; doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować, potrząsając patelnię raz na jakiś czas, i obracając je raz lub dwa razy, aż złoty, o 12 do 15 protokół.
Dodać Prażone kasztany. Gotować, delikatnie mieszając od czasu do czasu, aż brukselka będą miękkie i cętkowane głęboki brąz, o 15 protokół.Mogą być wykonane z wyprzedzeniem do tego punktu i przechowywane w temperaturze pokojowej przez kilka godzin. Nie przechowywać w lodówce lub będą one uzyskać mushy.Tuż przed podaniem.
Dodać ocet, cukier, pozostałe masło pokrojone na małe kawałki i wywar. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż płyn zostanie zredukowany do syropu i warzywa są ładnie zeszklone, 5 lub 6 minut.
Przełożyć do naczynia i podawać.