Karmelizowane kasztany i brukselka w glazurze octu jabłkowego

Karmelizowane kasztany i brukselka w glazurze octu jabłkowego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj karmelizowane kasztany & brukselka w glazurze octu Cydr spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 259 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, kasztany, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Karmelizowane kasztany i brukselka, Karmelizowana brukselka z Klonowo-pomarańczową glazurą, oraz Brukselka z kasztanami.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni. Używając noża do parowania lub noża do kasztanów, Wytnij duży X w skorupę każdego kasztana z jednej strony. Ułóż na patelni do pieczenia w jednej warstwie, pokrój bok do góry. Piecz, aż miąższ będzie miękki, a Skórki zaczną się otwierać, około 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wyjąć z piekarnika.Używając rękawiczek, jeśli to konieczne, natychmiast usuń i wyrzuć skorupki z jeszcze ciepłych kasztanów, utrzymując kasztany w całości, jeśli to możliwe. Odstawić kasztany na bok.Roztopić 2 łyżki masła z olejem w dużej patelni saute ustawionej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać brukselkę pokrojoną boki w dół; doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować, potrząsając patelnię raz na jakiś czas, i obracając je raz lub dwa razy, aż złoty, o 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać Prażone kasztany. Gotować, delikatnie mieszając od czasu do czasu, aż brukselka będą miękkie i cętkowane głęboki brąz, o 15 protokół.Mogą być wykonane z wyprzedzeniem do tego punktu i przechowywane w temperaturze pokojowej przez kilka godzin. Nie przechowywać w lodówce lub będą one uzyskać mushy.Tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczone KasztanyPieczone Kasztany
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
5
Dodać ocet, cukier, pozostałe masło pokrojone na małe kawałki i wywar. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż płyn zostanie zredukowany do syropu i warzywa są ładnie zeszklone, 5 lub 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
6
Przełożyć do naczynia i podawać.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn