Karmelizowana cebula perłowa z glazurą balsamiczną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj karmelizowanej perłowej cebuli z glazurą balsamiczną. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 138 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.62 za porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek, pietruszkę, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek z karmelizowaną cebulą i glazurą balsamiczną, Karmelizowana Cebula Perłowa, oraz Brokuły i cebula perłowa z polewą Sherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do niskiej pozycji i podgrzej piekarnik do 425 stopni.
W średniej misce wrzucić cebulę z olejem, cukrem, solą i pieprzem.
Przenieś do arkusza cookie z obręczą w jednej warstwie. Pieczemy cebulę na złoty kolor, około 30 minut, mieszając w 20 minut i ponownie w 25 minut, dodając czosnek w tym momencie.
W międzyczasie doprowadzić ocet do wrzenia; dusić na średnim ogniu, około 10 minut, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki-powinien to być cienki syrop. Cebulę włożyć do miski, dodać zmniejszony ocet i natkę pietruszki; wrzucić do płaszcza.
Podawać na gorąco, ciepło lub w temperaturze pokojowej.