Karmelizowana cebula i Bayley Hazen Blue Galette z ' The Vermont Farm Table Cookbook
Karmelizowana cebula i Bayley Hazen Blue Galette z ' Vermont Farm Table Cookbook może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 647 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.64 za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś żółtko, ser, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmelizowana słodka cebula z serem pleśniowym Galette, Krótkie żeberka, karmelizowana cebula i kanapka z Vermont Cheddar z menu "Street Food" w hotelu Omni, oraz Dynia Maślana i karmelizowana cebula Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąkę umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Pokrój w maśle nożem do ciast, dwoma nożami do masła lub palcami, aż mieszanina zacznie tworzyć kawałki wielkości grochu.
Czekoladki Pokryte Niebieskim Cukrem Lub Niebieskie żelki
Mąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
3
Połącz creme fraiche z lodowatą wodą i dodaj stały strumień, mieszając ciasto opuszkami palców. Jeśli to konieczne, dodać trochę więcej wody, aż ciasto trzyma się razem, ale nie nad wymieszać. Ciasto wyłożyć na czystą, posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i uformować w kulkę. Owinąć w folię lub papier woskowany i przechowywać w lodówce przez co najmniej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Dodać cebulę i cukier i gotować przez 2 protokół. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i nadal gotować, często mieszając, aż cebula będzie miękka i złocista, 35 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
7
Dodać czosnek i rozmaryn i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
8
Na posmarowanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na 13-calową rundę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Przełożyć ciasto na blachę do pieczenia. Równomiernie rozprowadzić mieszaninę cebuli na cieście, pozostawiając granicę 1 1/2 cala. Ser równomiernie posypać wierzchem. Wchodzisz na granicy nad wypełnieniem, plisowanie krawędzi, jak przejść. Centrum będzie otwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
10
Posmaruj skórkę ubitym żółtkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
11
Piec galette, aż skorupa jest złoty brąz i ser jest skwierczący, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 5 minut przed krojeniem i podaniem.