Karmelizowana cebula, Gruyère i boczek
Need a przystawka bezglutenowa? Karmelizowana cebula, Gruyère i pasta z boczku mogą być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 63 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 193 kalorie, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. Mieszanka boczku, majonezu rzepakowego, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Gorący karmelizowany Dip cebulowy z boczkiem i Gruyère, Ciepły Gruyere, boczek i karmelizowany Dip cebulowy, oraz Karmelizowana Cebula, Gruyere + Papryka Boczek Pełnoziarnista Pizza.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu. Na patelni lekko posmarować sprayem do gotowania.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 5 minut, często mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować 20 minut lub aż złoty kolor, mieszając od czasu do czasu. Lekko schłodzić.
Połącz pozostały ser, karmelizowaną cebulę, 1 łyżkę szczypiorku i pozostałe składniki w średniej misce.
Przenieść mieszaninę do 1-litrowego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia pokrytego lekko sprayem do gotowania.
Piec w 425 przez 20 minut lub aż zbrązowieje i bąbelki.
Posypać pozostałą 1 łyżką szczypiorku.