Karmelizowana brukselka z żurawiną i boczkiem
Karmelizowana brukselka z żurawiną i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 140 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, cebula, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 76%. Podobne przepisy to Smażona brukselka z boczkiem i żurawiną, Boczek pieczony brukselka z żurawiną, oraz Smażona brukselka z boczkiem i żurawiną.
Instrukcje
W dużym garnku, na dużym ogniu, doprowadzić wodę do wrzenia. Obficie posolić wodę i dodać brukselkę. Gotować kiełki, aż osiągnie średnią kruchość, około 8 do 10 minut.
W międzyczasie w dużym rondlu na średnim ogniu podsmaż boczek, aż będzie chrupiący, od czasu do czasu mieszając.
Boczek wyjąć z patelni na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Boczek pokruszyć i odstawić.
Na patelni pozostawić tłuszcz z boczku, dodać czerwoną cebulę i 3 łyżki masła.
Saute aż cebula są przezroczyste, o 2 do 3 protokół. Wymieszać z Czerwonym octem winnym i brązowym cukrem i gotować, aż płyn jest lekko zmniejszona, o 5 protokół.
Brukselkę odcedzić z wody i dodać do patelni z cebulą. Wymieszać do okrycia i dodać pozostałą 1 łyżkę masła. Wymieszać z boczkiem i żurawiną. Doprawić solą i świeżo popękanym czarnym pieprzem, do smaku i przelać do miski do serwowania.