Karmelizowana brukselka z żurawiną i boczkiem

Karmelizowana brukselka z żurawiną i boczkiem
Karmelizowana brukselka z żurawiną i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 140 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, cebula, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 76%. Podobne przepisy to Smażona brukselka z boczkiem i żurawiną, Boczek pieczony brukselka z żurawiną, oraz Smażona brukselka z boczkiem i żurawiną.

Instrukcje

1
W dużym garnku, na dużym ogniu, doprowadzić wodę do wrzenia. Obficie posolić wodę i dodać brukselkę. Gotować kiełki, aż osiągnie średnią kruchość, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
KiełkiKiełki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
W międzyczasie w dużym rondlu na średnim ogniu podsmaż boczek, aż będzie chrupiący, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Boczek wyjąć z patelni na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Boczek pokruszyć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Na patelni pozostawić tłuszcz z boczku, dodać czerwoną cebulę i 3 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Saute aż cebula są przezroczyste, o 2 do 3 protokół. Wymieszać z Czerwonym octem winnym i brązowym cukrem i gotować, aż płyn jest lekko zmniejszona, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Brukselkę odcedzić z wody i dodać do patelni z cebulą. Wymieszać do okrycia i dodać pozostałą 1 łyżkę masła. Wymieszać z boczkiem i żurawiną. Doprawić solą i świeżo popękanym czarnym pieprzem, do smaku i przelać do miski do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
BrukselkaBrukselka
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia30
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn