Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kardamonu pieczonego z jabłkami i figami. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 2,53 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, śmietanę, Porto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczeń Wieprzowa Faszerowana Figami, Pieczeń wieprzowa z sosem Kardamonowo-grzybowym, oraz Pieczeń wieprzowa z fig, czosnkiem i Pinot Noir.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować pieczeń, połącz pierwsze 9 składników w małej misce. Przetrzyj mieszaninę na powierzchni pieczenia; umieść w płytkiej patelni pokrytej natryskiem do gotowania.
Aby przygotować sos, wlać dowolne soki z patelni do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
8
Dodaj 1/2 szklanki nektaru gruszkowego, port i galaretkę; doprowadzić do wrzenia. Gotować 4 protokół lub aż wystarczająco grube, aby lekko Płaszcz Z Tyłu łyżki. Wymieszać w śmietanie; dusić 2 minuty lub aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
Nektar Gruszkowy
Galaretka
SOS
Port
9
Uwaga na wino: oto danie, które błaga o Rieslinga z Alzacji we Francji. Ogólnie rzecz biorąc, białe wina Alzacji są znane ze swojego powinowactwa do dań wieprzowych. Ale w szczególności, zarówno kwasowość, jak i owocowość Rieslinga sprawiają, że jest to gwiazda, gdy smaki idą w kilku kierunkach-słodki (figi), pikantny (kardamon), ziołowy (koper włoski) i egzotyczny (imbir) w tym samym czasie. Spróbuj Hugel et Fils Riesling 2003 z Alzacji ($20). - Karen MacNeil