Karczochy duszone w oliwie z oliwek z czosnkiem i miętą
Karczoch DNA duszone w oliwie z oliwek z czosnkiem i miętą może być tylko dodatek szukasz. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 10g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.52 za porcję. Jeśli masz cytrynę, wodę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Nadziewane Karczochy, Karczoch Bottoms au Gratin, oraz Nadziewane Karczochy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trzymać łodygę przymocowaną i, na przeciwległym końcu, odciąć górny cal 1 karczocha ząbkowanym nożem. Zgiąć do tyłu zewnętrzne liście, aż pękną blisko podstawy, a następnie wyrzucić kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż do osiągnięcia bladożółtych liści z bladozielonymi końcówkami.
Ostrymi nożami pokrój pozostałe liście na równi z wierzchołkiem spodu karczocha, następnie wyciągnij fioletowe liście i zgarnij rozmyte Dławiki nożem do melonów. Przyciąć ciemnozielone włókniste części od podstawy i boków karczocha ostrym nożem do parkowania, a następnie przetrzeć cięte powierzchnie połową cytryny.
Wytnij 1/4 cala od końca łodygi, aby odsłonić wewnętrzny rdzeń. Przyciąć boki łodygi (nadal przymocowane) w dół do bladego wewnętrznego rdzenia. Przetrzyj powierzchnie cięcia tą samą połową cytryny.
Pozostałe karczochy przyciąć w ten sam sposób.
Umieść wodę i olej w ciężkim garnku 4-quart.
Czosnek mielony i rozgnieść z 1 łyżeczką soli koszernej, następnie wymieszać z miętą. Jedną szóstą pasty czosnkowej wcierać do jamy każdego karczocha, a następnie umieścić karczochy do góry nogami w płynie w garnku.
Pozostałą łyżeczkę soli posypać karczochami, następnie dusić, przykryte, na małym ogniu, do miękkości, 20 do 30 minut.
Przenieść karczochy do naczynia do serwowania i gotować płyn do gotowania, ubijając, aż do emulgacji i zredukowane do około 1/3 szklanki.
Polać karczochy sosem i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.