Karczochy duszone w oliwie z oliwek z czosnkiem i miętą

Karczochy duszone w oliwie z oliwek z czosnkiem i miętą
Karczoch DNA duszone w oliwie z oliwek z czosnkiem i miętą może być tylko dodatek szukasz. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 10g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.52 za porcję. Jeśli masz cytrynę, wodę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Nadziewane Karczochy, Karczoch Bottoms au Gratin, oraz Nadziewane Karczochy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Trzymać łodygę przymocowaną i, na przeciwległym końcu, odciąć górny cal 1 karczocha ząbkowanym nożem. Zgiąć do tyłu zewnętrzne liście, aż pękną blisko podstawy, a następnie wyrzucić kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż do osiągnięcia bladożółtych liści z bladozielonymi końcówkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
2
Ostrymi nożami pokrój pozostałe liście na równi z wierzchołkiem spodu karczocha, następnie wyciągnij fioletowe liście i zgarnij rozmyte Dławiki nożem do melonów. Przyciąć ciemnozielone włókniste części od podstawy i boków karczocha ostrym nożem do parkowania, a następnie przetrzeć cięte powierzchnie połową cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
MelonMelon
BazaBaza
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Wytnij 1/4 cala od końca łodygi, aby odsłonić wewnętrzny rdzeń. Przyciąć boki łodygi (nadal przymocowane) w dół do bladego wewnętrznego rdzenia. Przetrzyj powierzchnie cięcia tą samą połową cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Pozostałe karczochy przyciąć w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
5
Umieść wodę i olej w ciężkim garnku 4-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Czosnek mielony i rozgnieść z 1 łyżeczką soli koszernej, następnie wymieszać z miętą. Jedną szóstą pasty czosnkowej wcierać do jamy każdego karczocha, a następnie umieścić karczochy do góry nogami w płynie w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
Sól KoszernaSól Koszerna
KarczochKarczoch
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
MiętaMięta
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Pozostałą łyżeczkę soli posypać karczochami, następnie dusić, przykryte, na małym ogniu, do miękkości, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SólSól
8
Przenieść karczochy do naczynia do serwowania i gotować płyn do gotowania, ubijając, aż do emulgacji i zredukowane do około 1/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Polać karczochy sosem i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia52
Magazyn