Karczochy Cytrynowe
Cytryna-Studded karczochy może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,85 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 489 kalorii. Mieszanka karczochów, sok z cytryny, do 4 ząbki czosnku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karczochy z miętą i cytryną, Karczochy Duszone Cytrynowo, oraz Karczochy zapakowane w olej z cytryną.
Instrukcje
Dobrze opłukać karczochy; przyciąć łodygi. Nożyczkami, ciąć 1 w. nie do końca. Wyciąć koniec końcówki z każdego liścia.
Brush cięcia krawędzi z sokiem z cytryny.
Rozłóż liście karczochów otwarte. Używając małego noża, ostrożnie przeciąć wokół każdego dławika środkowego. Wyjmij i wyrzuć rozmyte centra.
Każdy z plastrów cytryny pokroić na sześć klinów; umieścić między liśćmi karczocha.
Miejsce w ósemce. naczynie bezpieczne w mikrofalówce.
Masło połączyć z czosnkiem, polać karczochami.
Przykryć i mikrofalówka na wysokiej przez 10-12 minut lub aż karczochy są miękkie.
Podawać z masłem czosnkowym z naczynia.