Karczochy Chili con Queso
Need a zupa bezglutenowa? Chili con queso karczochy mogą być super przepis do wypróbowania. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 7% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, meksykańską mieszankę sera, chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czyste Jedzenie Chili Con Carne (Instant Pot), Chili ' s Queso, oraz Chili Con Queso Dip podobnych receptur.
Instrukcje
Używając ostrego noża, wyrównaj dno każdego karczocha i wytnij 1 w. z góry. Za pomocą nożyczek kuchennych odcinaj końcówki zewnętrznych liści.
Umieścić karczochy w dużym rondlu; dodać 1 w. wody. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30-35 minut lub do momentu, gdy liście w pobliżu środka łatwo się wyciągną.
Odwróć karczochy, aby odcedzić przez 10 minut. Łyżką grejpfruta ostrożnie wyjąć rozmyte centra i wyrzucić.
W małym naczyniu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej połączyć ser, odparowane mleko i chili. Przykryj i kuchenkę mikrofalową na wysokim poziomie przez 1-2 minuty lub do stopienia sera, mieszając dwukrotnie. Wymieszać z kolendrą. Delikatnie rozłożyć liście karczocha; wypełnić mieszaniną sera.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa naprawdę dobrze z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Masia de la Luz Cava Brut z oceną 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Masia de la Luz Cava Brut]()
Masia de la Luz Cava Brut
Żywa i intensywna, ta Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Idealny jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.