Karczoch Clafouti
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, sól i pieprz, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Clafouti, Fresh Figi Clafouti, oraz Cranberry Clafouti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. blanszuj karczochy w lekko osolonej wrzącej wodzie przez jedną minutę.
Usunąć rdzeń łodygi i pokroić w kostkę paprykę. Cukinię pokroić w kostkę. Cienko pokroić zieloną cebulę.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek i czosnek. Mieszać aż pachnące.
Dodać zieloną cebulę na patelni, wymieszać do herbu.
Dodać oregano, szczyptę soli i białego pieprzu oraz szczyptę zmielonej gałki muszkatołowej.
Dodaj karczochy, papryka i cukinia. Gotować warzywa około 4 minut, aż lekko zmiękną. Turn of the heat and set aside.It mogą być wykonane z wyprzedzeniem i schłodzone do 2 days.At odsiaduję wyrok. Masło dno i boki 8-calowego szklanego lub ceramicznego płytkiego naczynia do pieczenia lub patelni do ciasta. Odkurz ją bułką tartą, wytrząsając nadmiar. Jajka rozbić do miski i ubić na pół i pół mąki.
Energicznie ubijać, aż w mieszaninie zawieszą się małe pęcherzyki. Natychmiast dodaj schłodzone warzywa i parmezan i kolejną szczyptę soli, dobrze wymieszaj.
Wlać tę mieszaninę do przygotowanego naczynia.Ustaw wypełnione naczynie na środku większej patelni do pieczenia i napełnij większą patelnię ciepłą wodą, aż dojdzie do połowy boków wypełnionego naczynia. Ostrożnie przenieść patelnie do piekarnika i piec około 30 minut, lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty. Nie rozgotować krem powinien pozostać delikatny i ledwo trzymać się razem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.