Karczoch & Fontina Pizze
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj karczochów i pizzy Fontina. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1570 kalorii, 63g białka, oraz 90 g tłuszczu. Na 8,34 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać karczoch serca, liść laurowy, ciasto na pizzę, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać ciasto na pizzę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pizza Deserowa Z Grilla jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Dip karczochowy z Fontiną, Hot Artichoke-Fontina Dip, oraz Fontina Mushroom Artichoke Dip.
Instrukcje
W średniej misce, połączyć karczoch serca z 1 szklanką oliwy z oliwek, sok z cytryny, czosnek, tymianek, rozmaryn, liść laurowy i chile pieprz. Doprawić solą. Przykryć i przechowywać w lodówce karczochy na noc lub do 3 dni.
Odkurz powierzchnię roboczą mączką kukurydzianą i rozwałkuj każdy kawałek ciasta na pizzę do 10-calowej rundy.
Przełożyć do blach do pieczenia.
Skropić rund z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Piec około 8 minut, aż ciasto wygląda na suche i pojawiają się bąbelki na powierzchni.
Posiekać karczochy na kawałki wielkości kęsa; osuszyć je na papierowych ręcznikach.
Posypać Fontina na pizze; rozłożyć karczochy na ser. Doprawić solą i pieprzem; włożyć pizzę do piekarnika.
Piec około 10 minut, aż brzegi są rumiane.