Kapusta Utopiona: Verza Affogata
Potrzebujesz bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny Hor d ' oeuvre? Utopiona kapusta: Verzan Affogata może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 290 kalorii, 8G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Za $1.7 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jeśli masz pod ręką sól i pieprz, oliwę z oliwek, białe wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Fattisu di Verza: rustykalne wypieki z kapusty, Verza stufata (duszona kapusta włoska), oraz Tortan Ahogada (Kanapka Z Utopioną Wołowiną) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce połącz pancettę lub boczek, cebulę, rozmaryn i czosnek i dobrze wymieszaj łyżką lub ręcznie, aby połączyć. W 12 do 14-calowej patelni do smażenia połącz mieszaninę z olejem i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
Dodaj kapustę i wymieszaj, aby pokryć mieszanką. Dopraw solą i pieprzem do smaku i wlej wino. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na małym ogniu przez 1 godzinę.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Ruffino Prosecco wykonane z ekologicznych winogron z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Ruffino Prosecco z ekologicznych winogron]()
Ruffino Prosecco z ekologicznych winogron
Bukiet jest pachnący i pęka nutami owocowymi. Ma czyste aromaty jabłek, gruszek i cytrusów, którym towarzyszą nuty glicynii. Ostry, czysty i delikatny z drobnymi bąbelkami na podniebieniu. Intensywne smaki jabłka i brzoskwini prowadzą do przyjemnego wykończenia z utrzymującymi się nutami owocowymi i kwiatowymi.