Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj nadziewanej kapusty. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. Ten przepis służy 9 i kosztuje $2.8 za porcję. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, bułkę tartą, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Gołąbki / Gołąbki / Gołąbki, Kapusta Nadziewana Cała, oraz Gołąbki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać cebulę, szalotki, pory, marchew, seler, tymianek i czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i gotować, aż warzywa będą miękkie i dopiero zaczynają kolor, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. W międzyczasie, połączyć bułkę tartą i jogurt w dużej misce. Gdy warzywa są gotowe, zeskrobać je i wszelkie soki do miski.
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
(i Tylko Porcje)
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać wołowinę, cielęcinę, szynkę, kiełbaski, wątróbki (jeśli używasz), chard, jajka, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Za pomocą drewnianej łyżki lub, jeszcze lepiej, ręce, wymieszać mieszaninę, aż dobrze wymieszane. (Powinieneś mieć około 8 filiżanek napełniania.) Smażyć drobną patelnię, posmakować i wyregulować przyprawy. Podczas przygotowywania kapusty odstawić do lodówki. Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Na 1 Ananasa
8 (U-12) Krewetek
Chard Szwajcarski
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Wytnij okrąg wokół rdzenia kapusty i usuń rdzeń. Odrzuć wszelkie zewnętrzne liście, które są rumiane lub uszkodzone. Odrywaj liście pojedynczo, aż dotrzesz do serca. Wrzuć serce do wrzącej wody, dodaj kilka pojedynczych liści do garnka i blanszuj, aż liście będą miękkie i giętkie, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Usuń poszczególne liście i osusz, a następnie kontynuuj, aż wszystkie liście będą blanszowane.
6
Usuń serce, które powinno być teraz w pełni ugotowane. Serce kapusty drobno posiekać i wymieszać z farszem. Rozgrzej piekarnik do 177°. aby zmontować gołąbki, obficie posmaruj 4-kwartową głęboką miskę ze stali nierdzewnej lub zaokrągloną zapiekankę (powinna mieć średnicę od 8 do 9 cali). Ułóż liście laurowe w czterolistny wzór koniczyny na dnie miski. Ułóż 3 lub 4 największe liście kapusty, nakładające się na siebie, tak aby wyrównały miskę, a rdzeń kończył się na krawędzi miski. Łyżka w wystarczającej ilości farszu, aby pokryć dolną trzecią część liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Na 1 Ananasa
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Połóż więcej liści kapusty na farszu, upewniając się, że liście całkowicie pokrywają boki miski, a następnie umieść więcej farszu na nowej warstwie liści. Kontynuuj proces nakładania warstw, aż farsz zostanie zużyty i / lub będziesz w odległości 1/2 cala od krawędzi miski. Złóż liście kapusty zwisające z krawędzi miski, a następnie przykryj górną część farszu z wystarczającą ilością nakładających się liści kapusty, aby uszczelnić farsz, chowając liście po bokach miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Na 1 Ananasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Ułóż paski boczku na wierzchu kapusty we wzór wiatraczka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
9
Połączyć 2 szklanki bulionu i białego wina i wlać tyle tej mieszanki w dół boki miski, aby dojść do około cala od góry kapusty, dodając więcej zapasów w razie potrzeby. (W tym momencie można przykryć i schłodzić kapustę na noc. Musisz dodać 20 minut do czasu pieczenia.)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Podgrzać miskę na średnim ogniu, aż ciecz zacznie się gotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Zdjąć z ognia, ułożyć koło pergaminu na kapuście i zamknąć miskę folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Umieścić miskę w patelni do pieczenia w przypadku jakichkolwiek soków rozlać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Piec przez 2 do 2 1/2 godziny, upewniając się, że ciecz utrzymuje się na wolnym ogniu; wyreguluj temperaturę piekarnika, jeśli ciepło jest zbyt niskie lub zbyt intensywne. Od czasu do czasu zalać wierzch kapusty płynem i w razie potrzeby dodać więcej wywaru, aby płyn pozostał przynajmniej w połowie boków miski. Kapusta odbywa się, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 71°. aby zrobić sos, usuń folię i pergamin z kapusty. Trzymając miskę z rękawicami kuchennymi lub uchwytami do garnków, wlej cały płyn do duszenia do rondla i odstaw kapustę na bok, aby odpocząć na 15 do 20 minut. Odtłuścić powierzchnię cieczy. Powinieneś mieć co najmniej 2 filiżanki. Jeśli nie, Dodaj więcej zapasów. Wymieszać pomidory, doprowadzić do duszenia i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Na 1 Ananasa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
14
Zdjąć z ognia, następnie dodać tymianek i crme frache (jeśli używasz). Aby rozpuścić kapustę, Usuń boczek, posiekaj i dodaj do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Ząbków Czosnku
15
Do sosu odcedzić dodatkowy płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
16
Umieść duży głęboki talerz do góry nogami nad miską i odwróć miskę, aby rozpuścić kapustę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
17
Do sosu wlać płyn z talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
18
Kapustę pokroić w kliny ostrym nożem i podawać z sosem z boku. Kucharze Uwaga: Jeśli liście kapusty Sabaudii nie odpadają łatwo lub używasz standardowej zielonej kapusty, zmiękcz liście, blanszując całą głowę, aby rozpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Kapusty Sabaudzkiej
Na 1 Ananasa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
19
Umieścić główkę we wrzącej wodzie, od strony rdzenia w dół i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Włócznia rdzeń z dużym solidnym widelcem, usunąć kapustę z wody i ostudzić pod zimną bieżącą wodą. Delikatnie oderwij tyle liści, ile możesz, jeden po drugim, nie rozrywając ich, lub jeśli zajdzie taka potrzeba, odetnij je na końcu rdzenia, aby je uwolnić. Powtarzaj proces, aż zejdziesz do małych wewnętrznych liści w sercu kapusty. Więcej francuskich przepisów kulinarnych na Food Republic: Katie Lee ' s Sole Meunire Recipe Pieczony kurczak z sosem czosnkowym Tarte Flambe Recipe
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony Kurczak
Na 1 Ananasa
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali