Kapusta kiszona do konserw
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać kiszoną kapustę do konserw spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis ma 157 kalorii, 8G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest dobre. Spróbuj Buraki Marynowane (Do Konserw), Strona Główna Ciasto Konserwowe, oraz Mój dzień sosu spaghetti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć zewnętrzne liście i wszelkie niepożądane porcje z jędrnych dojrzałych główek kapusty; umyć i osuszyć.
Pokroić na połówki lub ćwiartki; usunąć rdzeń. Użyj rozdrabniacza lub ostrego noża, aby pokroić kapustę na cienkie strzępy o grubości dziesięciocentówki.
W dużej misce dokładnie wymieszać 3 łyżki soli z 5 lbs. rozdrobniona kapusta.
Pozostawić soloną kapustę na kilka minut, aby lekko zwiędła; pozwala to na pakowanie bez nadmiernego łamania lub zasinienia strzępów.
Solidnie i równomiernie zapakować soloną kapustę do dużego, czystego pojemnika do wytrawiania. Używając drewnianej łyżki, tappera lub rąk, mocno naciskaj, aż sok wypłynie na powierzchnię.
Powtarzaj rozdrabnianie, solenie i pakowanie kapusty, aż pojemnik zostanie napełniony do 3 do 4 cali od góry. Jeśli sok nie pokrywa kapusty, dodać solankę: 1 1/2 łyżki soli do 1 kwarty wody; doprowadzić solankę do wrzenia; ostudzić.
Kapustę przykryć muślinem lub gazą i przykryć brzegami do wnętrza pojemnika. Kapustę odcedzić pod solanką. Powstawanie pęcherzyków gazu wskazuje na przebieg fermentacji.
Każdego dnia usuwaj i usuwaj powstawanie szumowin. Temperatura pokojowa 70 stopni do 75 stopni F jest najlepsza do fermentacji kapusty. Fermentacja kończy się zwykle w ciągu 3 do 6 tygodni.
Aby można: przynieść kapustę kiszoną na wolnym ogniu (185 do 210 stopni F). Nie gotować. Zapakuj gorącą kapustę do gorących słoików, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni na głowę.
Usunąć pęcherzyki powietrza. Dopasuj czapki. Przetwórz kufle 15 minut, ćwiartki 20 minut, w puszce z wrzącą wodą.