Kapusta Brukselska
Brukselka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,52 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 507 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pancettę, brukselkę, kapary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć porzeczki, można śledzić to danie główne z Budyń Torebkowy Z Porzeczkami jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Brukselka Baaji (brukselka Indyjska przyprawiona), Pieczona brukselka / brukselka, oraz Brukselka z Wielkiej Brytanii.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Na średniej patelni na średnim ogniu, gotować pancetta i kapary.
Wyjąć z patelni, rezerwując trochę tłuszczu pancetta na patelni.
Dodać brukselkę na patelnię i gotować na średnim ogniu, aby rozpocząć brązowy. Ubierz z balsamicznym i oliwą z oliwek, odrobiną soli (kapary i pancetta są słone) i pieprzem.
Umieścić w piekarniku i piec, podrzucając kilka razy, aż ładnie karmelizowane, 15 do 20 protokół.
Umieść orzeszki piniowe w małym, suchym, saute patelni i tost na małym ogniu, podrzucając kilka razy, tylko do lekko rumiane, 3 do 4 protokół.
Gdy kiełki będą gotowe, wyjmij je z piekarnika i włóż do dużej miseczki.
Dodaj pancetta, kapary, orzeszki piniowe, porzeczki i rodzynki. Wrzucić i sprawdzić przyprawy.