Kapusta Brukselska

Kapusta Brukselska
Brukselka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,52 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 507 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pancettę, brukselkę, kapary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć porzeczki, można śledzić to danie główne z Budyń Torebkowy Z Porzeczkami jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Brukselka Baaji (brukselka Indyjska przyprawiona), Pieczona brukselka / brukselka, oraz Brukselka z Wielkiej Brytanii.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Na średniej patelni na średnim ogniu, gotować pancetta i kapary.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
KaparyKapary
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć z patelni, rezerwując trochę tłuszczu pancetta na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać brukselkę na patelnię i gotować na średnim ogniu, aby rozpocząć brązowy. Ubierz z balsamicznym i oliwą z oliwek, odrobiną soli (kapary i pancetta są słone) i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
KaparyKapary
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Umieścić w piekarniku i piec, podrzucając kilka razy, aż ładnie karmelizowane, 15 do 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Umieść orzeszki piniowe w małym, suchym, saute patelni i tost na małym ogniu, podrzucając kilka razy, tylko do lekko rumiane, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Gdy kiełki będą gotowe, wyjmij je z piekarnika i włóż do dużej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
9
Dodaj pancetta, kapary, orzeszki piniowe, porzeczki i rodzynki. Wrzucić i sprawdzić przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
PrzyprawyPrzyprawy
PorzeczkiPorzeczki
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
RodzynkiRodzynki
KaparyKapary
10
Serw.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn