Kantońskie Żeberka Krótkie

Kantońskie Żeberka Krótkie
Kantońskie żeberka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 3,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 881 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sos hoisin, angielskie żeberka wołowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, Żeberka Krótkie, oraz Żeberka Krótkie.

Instrukcje

1
W dużej misce połączyć mąkę, sól i pieprz. Żeberka wrzucić do przyprawionej mąki, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Ciepły olej na dużej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, gotować żeberka, obracając szczypcami, aż rumiane ze wszystkich stron, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
3
Żeberka przenieść do wolnej kuchenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
4
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki. tłuszcz z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj cebulę, imbir i czosnek na patelni. Gotować, często mieszając, aż lekko zmięknie, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wlać bulion, zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia, mieszając drewnianą łyżką, aby podnieść wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni. Wymieszać w sosie hoisin, sos sojowy i pięć przypraw w proszku, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
Sos SojowySos Sojowy
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
7
Wlać zawartość patelni na żeberka w powolnej kuchence.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
PatelniaPatelnia
8
Przykryć i gotować, aż wołowina będzie bardzo delikatna, z powolnym kuchenką na niskim przez 6 do 8 godzin lub na wysokim przez 3 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
9
Wyjąć żeberka na talerz. Odtłuścić jak najwięcej tłuszczu z płynu do gotowania w wolnej kuchence; wyrzucić tłuszcz. Łyżka pozostałego płynu na żebrach i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia28
Magazyn