Kantalupa Gelato
Kantalupa Gelato może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 625 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kantalupy, niegazowanej wody, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jakim smakiem gelato jesteś? Lody kokosowo-orzechowe, Gelato Bar, oraz Gelato.
Instrukcje
W małym ciężkim rondlu podgrzać cukier i wodę, mieszając, aż cukier się rozpuści. Chłodny syrop.
Pokrój skórkę z melona i wyrzuć nasiona.
Pokroić melona na kawałki i w robocie kuchennym przecieru wystarczy odmierzyć 2 filiżanki.
Przecier przełożyć do miski i wymieszać z syropem i sokiem z cytryny. Schłodzić mieszankę melona do ostygnięcia i do 1 dnia.
Wymieszać z białkiem jajka i zamrozić w maszynie do lodów.
Lody podawać natychmiast lub przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce, aby utwardzić nie dłużej niż 3 godziny.