Kandyzowane pomarańcze mandarynkowe z żurawiną
Kandyzowane pomarańcze mandarynkowe z żurawiną mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 253 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jeśli masz żurawinę, st-germain, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 35 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pomarańcze z kurczaka i mandarynki, Letnie sałatki z mandarynkami, oraz 5-Spice wieprzowina Stir Fry z mandarynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając ostrego noża do parkowania, pokrój szczyty i DNA z pomarańczy.
Odetnij skórkę i biały rdzeń. Odstawić.
Doprowadzić cukier i 3 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając do rozpuszczenia cukru.
Dodaj St-Germain i pomarańcze.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na noc w temperaturze pokojowej.
Podgrzej brojlery. Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia folią. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pomarańcze z rondla do przygotowanego arkusza; rezerwy syrop. Broil aż pomarańcze są rumiane w miejscach, 3-4 minut na stronie.
Przełożyć na talerz; odstawić.
Żurawinę umieścić w małym rondlu.
Dodaj wystarczającą ilość syropu z pomarańczy do przykrycia, zachowując pozostały syrop do innego użycia. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż jagody będą miękkie i zaczną pękać, 5-7 minut. Zrób z wyprzedzeniem: pomarańcze i żurawiny można przygotować 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Łyżka żurawiny z sokami na karmelizowanych mandarynkach.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.