Kandyzowane pomarańcze mandarynkowe z żurawiną

Kandyzowane pomarańcze mandarynkowe z żurawiną
Kandyzowane pomarańcze mandarynkowe z żurawiną mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 253 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jeśli masz żurawinę, st-germain, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 35 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pomarańcze z kurczaka i mandarynki, Letnie sałatki z mandarynkami, oraz 5-Spice wieprzowina Stir Fry z mandarynkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Używając ostrego noża do parkowania, pokrój szczyty i DNA z pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Odetnij skórkę i biały rdzeń. Odstawić.
3
Doprowadzić cukier i 3 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając do rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodaj St-Germain i pomarańcze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
5
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na noc w temperaturze pokojowej.
6
Podgrzej brojlery. Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia folią. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pomarańcze z rondla do przygotowanego arkusza; rezerwy syrop. Broil aż pomarańcze są rumiane w miejscach, 3-4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
7
Przełożyć na talerz; odstawić.
8
Żurawinę umieścić w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Dodaj wystarczającą ilość syropu z pomarańczy do przykrycia, zachowując pozostały syrop do innego użycia. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż jagody będą miękkie i zaczną pękać, 5-7 minut. Zrób z wyprzedzeniem: pomarańcze i żurawiny można przygotować 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
10
Odstawić w temperaturze pokojowej.
11
Łyżka żurawiny z sokami na karmelizowanych mandarynkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
MandarynkiMandarynki
12
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn