Kandyzowana skórka cytryny
Kandyzowana skórka cytryny to bezglutenowa, bezmleczna i przyjazna dla żywności przekąska. Z tego przepisu powstają 32 porcje zawierające 148 kalorii, 1 g białka i 4 g tłuszczu każda. Za 23 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 35 minut. Jeśli masz pod ręką cytryny, półsłodką czekoladę, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 10%. Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Lemon Charlottes z Lemon Curd i kandyzowaną skórką cytryny, Lemon Charlottes z Lemon Curd i kandyzowaną skórką cytryny oraz aperitify szampańsko-limoncello z kandyzowaną skórką cytryny są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ostrym nożem natnij każdą cytrynę, pokrój skórkę na cztery części w kształcie klina. Poluzuj i usuń skórkę łyżką (owoce zachowaj do innego użytku).
Skórkę włóż do dużego, ciężkiego rondla i zalej zimną wodą.
Doprowadzić do wrzenia. Przykryj i gotuj przez 30 minut.
Odcedź i powtórz. Schłodzić przez 5 minut. Ostrożnie zeskrob nadmiar miąższu ze skórki.
Pokrój skórkę na 1/4 cala. paski.
W innym rondlu połącz cukier i wodę; gotować i mieszać na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Dodaj paski cytryny. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 50-60 minut lub do momentu, aż skórki staną się przezroczyste, od czasu do czasu mieszając.
Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś paski na drucianą kratkę umieszczoną nad blachą do pieczenia.
Posyp bardzo drobnym cukrem nienatłuszczoną formę o średnicy 15 cali. x 10 cali patelnia.
Posyp paski cukrem; wrzucić do płaszcza.
Odstawić na 8 godzin lub na noc, od czasu do czasu mieszając.
W kuchence mikrofalowej rozpuść kawałki czekolady i tłuszcz; mieszaj, aż będzie gładka. Zanurz jeden koniec każdego paska w mieszance czekolady; umieścić na woskowanym papierze, aż stwardnieje. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 tygodni.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Extra Dry. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.