Kanapki ze smażonymi zielonymi pomidorami
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na południowe jedzenie. Spróbuj zrobić w domu kanapki ze smażonymi zielonymi pomidorami. To danie główne ma 632 kalorie , 26 g białka i 26 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 2,29 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga pasków boczku, mąki, czosnku w proszku i sera provolone. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 60% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Panini/kanapki z awokado, pomidorem i mozzarellą , Focaccia z pomidorem, zieloną cebulką i czosnkiem i Świeża sałatka z zielonej fasolki i pomidorów z kremowym dressingiem czosnkowym .
Instrukcje
W płytkim naczyniu wymieszaj mąkę z przyprawami; zanurz pomidory w mieszance i odstaw. Na dużej patelni smaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Przełóż na ręczniki papierowe, aby odsączyć. Smaż pomidory w sosie przez 2 minuty z każdej strony; odsącz na ręcznikach papierowych.
Połóż sześć kromek tostu na blasze do pieczenia.
Ułóż warstwami trzy plasterki pomidora, dwa paski boczku i plaster sera. Piecz w odległości 7-10 cm od ognia przez 3-4 minuty lub do momentu roztopienia się sera. Opcjonalnie udekoruj sałatą.
Jeśli chcesz, posmaruj resztę tostów majonezem i musztardą; połóż na sałacie.