Kanapki z grillowanym masłem warzywno-anchois
Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,87 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 506 kalorii, 10g białka, oraz 35 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 40. Udaj się do sklepu i odebrać cukinię, liście kolendry, sól i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowana polędwica z anchois-masłem cytrynowym i brokułami Rabe, Kanapki Z Grillowanymi Warzywami, oraz Kanapki Z Grillowanymi Warzywami.
Instrukcje
W małej misce połącz masło, anchois i skórkę z cytryny. Odstawić.
Rozgrzać patelnię grillową na średnim ogniu.
Posmaruj obie strony każdego kawałka naan 1 łyżką oleju. Grill naan, w dwóch partiach, aż do ogrzania i lekko zwęglone, około 2 minut na stronę.
Przenieść na talerz i przykryć czystym ręcznikiem kuchennym.
Wrzucić cukinię i bakłażana w dużej misce z pozostałymi 3 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Ułóż bakłażana w jednej warstwie na patelni grillowej i gotuj na średnim ogniu do miękkości i zwęglenia, około 3 minut na stronę.
Przenieś do miski. Powtórz procedurę z cukinią.
Po jednej stronie każdego kawałka naan posmarować 1/4 masła anchois. Mieszaninę cukinii i bakłażana podzielić równomiernie między naan i posypać pistacjami i kolendrą.
Złożyć Naan nad nadzieniem i podawać na ciepło.