Kanapki pita z jagnięciną i bakłażanem
Jagnięcina i bakłażan klopsiki Pita kanapki może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 559 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli kupiłeś sos marinara, orzeszki piniowe, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Kanapki Mediterranean Turkey Meatball (Pitan lub Wrap), Pikantna jagnięcina ze Zwęglonym Purée z bakłażana i pitą, oraz Pikantna Jagnięcina Ze Zwęglonym Puree Z Bakłażana I Pitą.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać jajko, jagnięcina, bakłażan, cebula, pietruszka, orzeszki piniowe, bułka tarta, parmezan, czosnek, sól, pieprz, bazylia, i oregano. Uformuj mieszaninę w 1 1/2-calowe kulki i umieść je 1 cal od siebie w naoliwionej 12-przez 17-calowej patelni do pieczenia.
Piec klopsiki w piekarniku 425, aż będą dobrze rumiane, 20 do 25 minut.
Łyżka i wyrzucić tłuszcz z patelni. Wymieszać w sosie marinara i Worcestershire, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni i obracając klopsiki do herbu.
Piec, aż sos będzie na parze, 3 do 5 minut dłużej.
Łyżka klopsiki do miski i zeskrobać sos na nich. Łyżka klopsiki i sos do pieczywa kieszonkowego i włóż pierścienie papryki w razie potrzeby.