Kanapki Monte Cristo
Kanapki Monte Cristo mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 21g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz leśną szynkę, masło, solidny chleb kanapkowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kanapki Monte Cristo, Kanapki Monte Cristo, oraz Kanapki Monte Crísto dla podobnych receptur.
Instrukcje
W szerokiej, płytkiej misce ubij jajka i mleko, aby połączyć.
Połóż kromkę chleba na powierzchni roboczej i wierzch z 1 kromką indyka, 1 kromką sera, 1 kromką szynki i drugą kromką chleba. Powtórz, aby zebrać pozostałe kanapki.
Rozgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu. Roztopić masło (jeśli patelnia nie jest wystarczająco duża, aby pomieścić wszystkie 4 kanapki, roztopić połowę masła i ugotować kanapki w 2 partiach). Gdy masło skwierczy, zawirować patelnię do płaszcza. Ostrożnie zanurzyć każdą kanapkę w mieszaninie jaj, obracając się lekko płaszcz z obu stron, i położyć kanapki na gorącej patelni. Gotować, obracając raz, aż kanapki są dobrze rumiane z obu stron, 4 do 6 minut w sumie.
Aby służyć, kanapki pokroić na pół po przekątnej i posypać lekko cukrem cukierniczym, jeśli chcesz. Top każdej pół kanapki z małym dollop dżem, lub służyć dżem obok do zanurzenia.