Kanapka Kubańska Z Grilla (Sandwich Cubano)
Grillowana kanapka Kubańska (Sandwich Cubano) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 815 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka kubańskiego chleba, szynki, chipsów ogórków koperkowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Jest idealny do 4 Lipca. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kanapka Kubańska Z Grilla (Sandwich Cubano), Kanapka Kubańska Z Grilla, oraz Kubańska Kanapka Z Grillowanym Serem.
Instrukcje
Na jednej połowie bochenka chleba rozprowadzić 2 łyżki masła, a na drugiej cienką warstwę musztardy.
Na maślanym chlebie ułożyć od 1 do 2 warstw szynki, wieprzowiny, sera i na koniec ogórków kiszonych.
Pozostałe masło rozmazać na zewnątrz kanapki i owinąć całkowicie w folię aluminiową.
Naciśnij i grilluj kanapkę
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury (550°F) i zamknij pokrywę. Odczekać co najmniej 15 minut przed obniżeniem temperatury do średnio wysokiej (450°F) i kontynuować.
Przed grillowaniem kanapki, naciśnij na nią rękami, aby ją spłaszczyć.
Owinięte, spłaszczone kanapki umieść na grillu i na górze za pomocą cegły, prasy do grilla lub innego ciężkiego, odpornego na ciepło przedmiotu. Zamknij pokrywę i grilluj przez 5 do 6 minut z każdej strony.
Wyjmij owiniętą kanapkę z grilla i zdejmij folię. Powrót kanapkę do grilla i grillować przez około 2 do 3 minut na stronie, lub aż oba kawałki chleba są chrupiące i złocisty brązowy.
Wyjąć kanapkę z grilla i pokroić pod kątem na małe kliny kanapkowe (Trójkąty).
Umieścić na dużym talerzu i podawać na gorąco.
Kubański chleb z białej mąki, drożdży i odrobiny smalcu, ten chleb ma bardzo cienką skórkę i miękki środek wypełniony tunelami. Kubański chleb wyróżnia się liściem palmowym umieszczonym wzdłuż jego środka przed pieczeniem, jego długością (prawie 3 stopy) i nieco prostokątnym kształtem. Wcześniejsze przygotowanie
Kanapkę z bochenkiem można przygotować i zapakować w folię kilka godzin wcześniej. Naciśnij i grill tuż przed podaniem.
Reprinted with permission from Latin Grilling by Lourdes Castro, © 2011 Ten Speed Press, a division of Random House, Inc.Lourdes Castro, mieszkaniec Miami, pracował jako osobisty kucharz i dietetyk dla znanych klientów, takich jak Cristina Saralegui i zawodowi sportowcy, a także jako współpracownik Fundacji Jamesa Bearda. Ceniony łaciński kucharz i nauczyciel gotowania, Castro jest autorem po prostu meksykańskiego i jeść, pić, myśleć po hiszpańsku. Obecnie wykłada nauki o żywności na New York University i jest dyrektorem Akademii Kulinarnej w Biltmore Hotel w Coral Gables na Florydzie. Dowiedz się więcej na Lourdescastro.com