Kalmary może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 876 kalorii, 83g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.16 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz oliwę z oliwek, wasabi, seltzer i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 37 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, Kalmary, oraz Kalmary dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wrzucić kalmary z maślanką w niereaktywnej misce, przykryć i pozostawić marynowane w lodówce na 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać topping przez ogrzewanie oliwy z oliwek na średnim ogniu w średniej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj paprykę, suszone pomidory, szalotki, świeży imbir, i wasabi i saute, aż papryka będzie delikatna i smaki zintegrować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze Słoika
świeży Imbir
Cały Imbir, Rozgnieciony
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Wasabi
4
Zdjąć z ognia i odstawić.
5
Odcedzić marynowane kalmary przez sitko lub durszlak.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Podgrzać olej rzepakowy w frytkownicy do 375 stopni F (lub jako producent frytkownicy zaleca podobne produkty). Aby zrobić tempurę, wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia oraz sól i pieprz w misce. Pogłębiać pokrojone kalmary w suchej mieszance, a następnie odstawić na krótko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Cukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Dodaj seltzer w strumieniu do mieszanki tempura podczas ubijania stale do ciasta. Zanurz kalmary w cieście lub cieście z kadzi nad kalmarami i umieść w koszu do frytkownicy, smażąc przez minutę lub dwie, aż się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Woda Gazowana
1 Suszony Pieprz Morita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Chochla
8
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Zakończ dostosowując przyprawy w polewie z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
żółta Cebula, Obrana, Starta
10
Podajemy polewę na smażone kalmary i wyciskamy sok z cytryny i limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji