Kalmary

Kalmary
Kalmary może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 876 kalorii, 83g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.16 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz oliwę z oliwek, wasabi, seltzer i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 37 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, Kalmary, oraz Kalmary dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzucić kalmary z maślanką w niereaktywnej misce, przykryć i pozostawić marynowane w lodówce na 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać topping przez ogrzewanie oliwy z oliwek na średnim ogniu w średniej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj paprykę, suszone pomidory, szalotki, świeży imbir, i wasabi i saute, aż papryka będzie delikatna i smaki zintegrować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
świeży Imbirświeży Imbir
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
WasabiWasabi
4
Zdjąć z ognia i odstawić.
5
Odcedzić marynowane kalmary przez sitko lub durszlak.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Podgrzać olej rzepakowy w frytkownicy do 375 stopni F (lub jako producent frytkownicy zaleca podobne produkty). Aby zrobić tempurę, wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia oraz sól i pieprz w misce. Pogłębiać pokrojone kalmary w suchej mieszance, a następnie odstawić na krótko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
KałamarnicaKałamarnica
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodaj seltzer w strumieniu do mieszanki tempura podczas ubijania stale do ciasta. Zanurz kalmary w cieście lub cieście z kadzi nad kalmarami i umieść w koszu do frytkownicy, smażąc przez minutę lub dwie, aż się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Woda GazowanaWoda Gazowana
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
ChochlaChochla
8
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Zakończ dostosowując przyprawy w polewie z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
10
Podajemy polewę na smażone kalmary i wyciskamy sok z cytryny i limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
KałamarnicaKałamarnica
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji

Składniki

4Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1łyżka czerwony ocet winnyczerwona papryka pokroić brunoise (julienne następnie przekrojone na kawałki 1/8 cala)czerwona papryka pokroić brunoise (julienne następnie przekrojone na kawałki 1/8 cala)1łyżka czerwony ocet winnyżółta papryka pokroić brunoise (juliennes następnie przekrojone na kawałki 1/8 cala)żółta papryka pokroić brunoise (juliennes następnie przekrojone na kawałki 1/8 cala)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach1litrolej rzepakowy lub wystarczająco dużo do głębokiego smażenia kalmarówolej rzepakowy lub wystarczająco dużo do głębokiego smażenia kalmarów9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.oczyszczone kalmary, pokrojone w poprzekoczyszczone kalmary, pokrojone w poprzek1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeży imbir (ok. 1 do 1/2 cala) obrany i drobno pokrojony w kostkęświeży imbir (ok. 1 do 1/2 cala) obrany i drobno pokrojony w kostkę1świeża cytryna, połówki i pestki usunięteświeża cytryna, połówki i pestki usunięte1świeże wapno, połówki i nasiona usunięteświeże wapno, połówki i nasiona usunięte1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowane w olej suszone pomidory, odsączone i pokrojone w plastrypakowane w olej suszone pomidory, odsączone i pokrojone w plastry23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)0Batoniki toffi Heath1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek4do 5 szalotki, tylko białe i delikatne zielone części, pokrojone po przekątnejdo 5 szalotki, tylko białe i delikatne zielone części, pokrojone po przekątnej2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Cold seltzerCold seltzer12 łyżeczki czosnku w proszkuprzygotowany wasabiprzygotowany wasabi
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 37 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn