Kalamata chleb Oliwno-czosnkowy
Need a wegańskie przystawki? Kalamatan Oliwa i chleb czosnkowy może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 31 centów za porcję. Jeśli masz aktywne drożdże, cukier, sól nie jodowaną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 60 osób ucieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 70%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Kalamatan Oliwkowy Chleb Czosnkowy, Sałatka z tuńczyka i karczocha na pieczywie Kalamatan z serem Provolone i świeżym ziołem i czosnkiem Aioli, oraz Chleb Oliwkowy Kalamatan.
Instrukcje
W średniej misce rozpuścić cukier w 1/2 szklanki ciepłej wody. Aby sprawdzić drożdże, wymieszaj drożdże i odstaw na 5 do 10 minut w ciepłym miejscu.
Rozgrzej piekarnik do 105 stopni F (40 stopni C). Rozgrzej w piekarniku bezpieczną miskę.
Umieść mąkę w misce robota kuchennego.
Dodaj sól i puls przez kilka sekund.
Drożdże proofed wlać do mąki przez otwór. Natychmiast dodaj dodatkowe 3/4 szklanki ciepłej wody, a następnie oliwę z oliwek. Proces przez około 1 minutę lub do momentu, aż kulka ciasta oczyści boki miski procesora. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, dodaj trochę mąki przez wierzch podczas przetwarzania, lub jeśli jest zbyt suche, dodaj trochę więcej wody.
Zdjąć pokrywkę i przenieść ciasto do rozgrzanej miski. Przykryj płytką lub folią.
Odstawić na 1/2 godziny w ciepłe miejsce.
W małej misce połączyć mielony czosnek i posiekane oliwki. Odłóż na bok.
Po wyrośnięciu ciasta przełóż ciasto na lekko posypaną mąką deskę. Zrób Wcięcie w cieście i umieść mieszankę oliwną w środku. Zagnieść ciasto 10 razy. Większość mieszanki powinna pozostać w środku ciasta. Uformuj ciasto w kształt kłody lub okrągłego bochenka.
Posypać mąkę kukurydzianą na nasmarowaną blachę do pieczenia i położyć bochenek na wierzchu. Włącz piekarnik do 150 stopni F (65 stopni C) na 2 minuty, a następnie wyłącz.
Niech ciasto rośnie w ciepłym piekarniku przez 1/2 godziny, lub aż będzie lekkie i opuchnięte.
Wyjąć bochenek i zwiększyć temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec chleb w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 30 minut lub aż Bochenek wyda się pusty po stuknięciu.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na drucianym stojaku.