Kalafior z prażonymi orzechami włoskimi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać kalafior z tosty orzechów włoskich spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 123 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Idź do sklepu i odebrać masło, oscar mayer prawdziwe kawałki boczku, donice kawałki orzecha włoskiego, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis z Kraft Recipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Kremowy kalafior z prażonymi orzechami włoskimi {Giveaway}, Komosa ryżowa z prażonymi orzechami włoskimi, oraz Spaghetti cytrynowe z prażonymi orzechami włoskimi.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni.
Dodać orzechy włoskie, cebulę i czosnek; gotować 2 do 3 min. lub aż orzechy włoskie są lekko tosty i cebula są miękkie, mieszając od czasu do czasu. Odstawić.
Dodać kalafior do małej ilości wrzącej wody w średnim rondlu; przykryć. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; gotować na wolnym ogniu 8 do 10 min. albo aż kalafior będzie chrupiący-delikatny.
Umieść kalafior w naczyniu do serwowania; top z mieszaniną orzecha włoskiego.
Posypać kawałkami boczku.