Kalafior smażony Frittata z tymiankiem

Smażony kalafior Frittata z tymiankiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka bułki tartej z 1 kawałkiem tostów, masło, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Papryka Pomarańczowa Frittata Ze Świeżym Tymiankiem, Frittata z pieczarkami, tymiankiem i serem Parmigiano, oraz Bakłażan smażony z miodem i tymiankiem.
Instrukcje
W 10-calowy, nonstick, patelnia dowód piekarnik, stopić 1 łyżka masła w oliwie z oliwek.
Dodać różyczki kalafiora, doprawić solą morską i gotować na dużym ogniu, bez mieszania, aż złoty kolor na dnie, o 2 protokół. Wrzucić różyczki kalafiora na patelni i gotować, aż złoty kolor i po prostu-przetargu, o 3 minuty dłużej.
Dodać pokrojoną cebulę i 1 łyżkę masła i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego, dodać czosnek i gotować, aż zmięknie, o 1 minutę dłużej.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę masła i obracaj patelnię, aby ją stopić.
Tymczasem w dużej misce ubijamy jajka z 3/4 łyżeczki soli morskiej.
Wlać jajka na kalafior i gotować, bez mieszania, aż dno frittata jest tylko ustawić, O 2 protokół. Podnieś krawędzie frittaty i przechyl patelnię, aby niegotowana mieszanka jajek przedostała się pod spodem. Kontynuuj gotowanie frittaty, aż spód będzie złoty, a góra jest tylko lekko cieknąca, o 3 protokół.
Posypać bułkę tartą i tymianek na frittata i piec, aż jest tylko zestaw, o 3 minuty dłużej.
Posyp frittatę świeżo startym parmezanem i przesuń na powierzchnię roboczą lub półmisek.
Frittatę pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z solą truflową i octem balsamicznym.