Kalafior Indyjski

Kalafior Indyjski
Need a bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawki? Kalafior indyjski może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, garam masala, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kalafior Indyjski, Dip z kalafiora Indyjskiego, oraz Krewetki indyjskie z kalafiorem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Odciąć większość łodygi kalafiora i umieścić całą głowę w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Na małej patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i kurkumy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Umyj główkę kalafiora mieszanką oleju i kurkumy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
KurkumaKurkuma
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Piec kalafior przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Podczas gdy kalafior jest gotowanie ciepła dwie łyżki oleju na patelni, wymieszać w mielonej cebuli i saute, aż będą średni brązowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Dodać puree pomidory, czosnek w proszku, garam masala i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, OpcjonalnieOliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
Garam MasalaGaram Masala
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Niech ta mieszanina gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
9
Ułóż liście sałaty na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
10
Umieść kalafior na sałacie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
11
Na kalafior wlać pomidorowe curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
12
Podawać na gorąco.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Tanian et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc
Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc
#65 Wine Spectator Top 100 of 2019przyjemny Dla tłumu Chenin Blanc na każdą okazję, ta bujna butelkowanie zapewnia nuty wiciokrzewu i cytrusów, które są zrównoważone przez jasną, bezszwową kwasowość.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn