Kaczka z żółtym ryżem
Kaczka i żółty ryż może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1351 kalorii, 34g białka, oraz 99g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.75 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Mieszanka curry, sos sojowy, ziarna pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ryż żółty, Ryż Żółty, oraz Ryż Żółty.
Instrukcje
W dużej misce, moczyć ryż w zimnej wodzie do namoczenia podczas przygotowywania reszty przepisu.
W małej misce, za pomocą tylnej łyżki, rozbić na pastę czosnek, pieprz, sól, curry i kurkuma.
Mżawka w sosie sojowym, jak nadal rozbić. Odstaw przyprawę na bok.
Pokrój kaczkę na kilkanaście kawałków, usuwając tłuszcz i grubą skórę.
Odcedzić namoczony ryż i odstawić.
Podgrzej 2 łyżki oleju roślinnego w szerokim garnku na średnim ogniu, wymieszaj pastę przyprawową i gotuj przez 30 sekund. Wymieszać kawałki kaczki; gotować około 10 minut, często mieszając, aż lekko rumiane.
Wlać 2 szklanki wody, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Wlać pozostałą wodę i olej roślinny; zawartość zwrócić do wrzenia.
Dodaj ryż do garnka. Woda powinna pokryć ryż o 1/2 cala. Powrót do wrzenia i gotować, przykryte szczelnie, 15 do 20 minut, aż ryż będzie miękki.
Odstawić, pokryte, 5 do 10 minut. Przełóż na półmisek i udekoruj zieloną cebulą.