Kaczka z miodem
Need a dairy free main course? Kaczka z miodem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 82g białka, 269g tłuszczu, oraz w sumie 2859 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.16 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, miód z kwiatu pomarańczy, grubą sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać bagietkę, można śledzić to danie główne z Budyń z bagietką i masłem jako deser. Z łyżeczką wynik 86% to danie jest super. Podobne przepisy to Sezam Miodowy Kaczka Z Brokułami, Kaczka glazurowana miodowo-musztardowa, oraz Grillowana Kaczka Z Miodem Kasztanowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. drobno zmiel 2 łyżeczki świeżych lub 1 łyżeczkę suszonych kwiatów lawendy, tymianku, soli morskiej i pieprzu w młynku do przypraw lub z moździerzem i tłuczkiem.
Usuń złogi tłuszczu i podroby z jamy kaczki, zachowując wątrobę. Przyciąć nadmiar skóry i tłuszczu z okolic szyi. Spłukać wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć.
Przecinając skórę i tłuszcz (ale nie mięso) piersi kaczki, zdobądź krzyżowy wzór. Wcierać wewnątrz i na zewnątrz kaczki mieszanką ziołową; powrócić do jamy wątroby kaczki.
Kaczka ułożyć, pierś do góry, na stelażu w patelni do pieczenia. Pieczeń 2 godziny.
Wyjąć z piekarnika. Zwiększyć temperaturę pieca do 191°.
Przenieść kaczkę na talerz.
Wlać soki z patelni do szklanej miarki o pojemności 4 filiżanek; odstawić tłuszcz. Powrót soki i 1 łyżka tłuszczu na patelnię.
Dodaj bulion i wino. Powrót kaczki do pan.
Pędzel z 2 łyżkami miodu.
Kaczka pieczona 20 minut, fastrygując raz sokami z patelni.
Pędzel z 2 łyżkami miodu; posypać 1 łyżeczką świeżej lub 1/2 łyżeczki suszonej lawendy. Kaczka pieczona do głębokiego złota i termometr włożony do wewnętrznej części uda rejestruje 180 ° F, około 5 minut dłużej.
Przenieść kaczkę na talerz.
Usunąć wątróbkę; rozgnieść drobno w małej misce.
Rozłóż wątrobę na plastrach bagietki.
Dodaj 1 łyżeczkę świeżej lub 1/2 łyżeczki suszonej lawendy do patelni.
Miejsce na średnim ogniu. Gotuj soki, aż będą wystarczająco grube, aby pokryć łyżkę, często ubijając, 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieś do miski. Kaczkę pokroić w plasterki i podawać z plasterkami bagietki i sokami z patelni.