Kaczka pieczona ze śliwkami i kapustą Duszowaną w winie

Kaczka pieczona ze śliwkami i kapustą Duszowaną w winie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj pieczonej kaczki ze śliwkami i dusz z kapustą. Jedna porcja zawiera 2966 kalorii, 73g białka, oraz 247 g tłuszczu. Na 7,63 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ocet winny, kaczkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać jabłko granny smith, możesz śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kaczka Ze Śliwkami W Czerwonym Winie, Cała pieczona kaczka z czerwonym winem-duszone jabłka, oraz Pieczone Udka Kaczki Z Sosem Z Czerwonego Wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj kapustę; sauté 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
3
Dodaj 2 szklanki soku, 1 szklankę wina, ocet, cukier, pomarańczę i cynamon. Gotować na wolnym ogniu, aż kapusta będzie miękka i prawie cały płyn odparuje, mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny. Odrzuć pomarańczowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Kapustę można zrobić 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CynamonCynamon
KapustaKapusta
OcetOcet
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
CukierCukier
WinoWino
4
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Kaczka ułożyć na stelażu na patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Umieść 10 śliwek i jabłko w jamie kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Cała KaczkaCała Kaczka
7
Kaczkę posypać solą i pieprzem. Kaczka pieczona 25 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. kontynuuj pieczenie, aż termometr mięsa włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 160 ° F, około 1 godziny 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
8
W międzyczasie połącz pozostałe 1 szklankę soku i 16 śliwek w ciężkim średnim rondlu. Gotować na średnim ogniu, aż śliwki wchłoną prawie cały płyn, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Przenieść kaczkę na talerz. Namiot z folią do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Wylać tłuszcz z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj pozostałe 3/4 Puchar wina do pieczenia patelni, ustawić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane bitów.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
12
Dodać mieszaninę wina do mieszanki śliwek; dusić, aż sos jest zredukowany do 1 szklanki, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
SOSSOS
WinoWino
13
Przynieś kapustę na wolnym ogniu, rzucając od czasu do czasu. Kaczka pokroić; układać na talerzach. Łyżka sosu śliwkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
śliwkiśliwki
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
14
Kapustę podawać razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn