Kaczka pieczona ze śliwkami i kapustą Duszowaną w winie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj pieczonej kaczki ze śliwkami i dusz z kapustą. Jedna porcja zawiera 2966 kalorii, 73g białka, oraz 247 g tłuszczu. Na 7,63 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ocet winny, kaczkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać jabłko granny smith, możesz śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kaczka Ze Śliwkami W Czerwonym Winie, Cała pieczona kaczka z czerwonym winem-duszone jabłka, oraz Pieczone Udka Kaczki Z Sosem Z Czerwonego Wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj kapustę; sauté 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
3
Dodaj 2 szklanki soku, 1 szklankę wina, ocet, cukier, pomarańczę i cynamon. Gotować na wolnym ogniu, aż kapusta będzie miękka i prawie cały płyn odparuje, mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny. Odrzuć pomarańczowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Kapustę można zrobić 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cynamon
Kapusta
Ocet
Pomarańczowy
Sok
Cukier
Wino
4
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Kaczka ułożyć na stelażu na patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Umieść 10 śliwek i jabłko w jamie kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwki
Do Konserwowania,
Cała Kaczka
7
Kaczkę posypać solą i pieprzem. Kaczka pieczona 25 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. kontynuuj pieczenie, aż termometr mięsa włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 160 ° F, około 1 godziny 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cała Kaczka
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
8
W międzyczasie połącz pozostałe 1 szklankę soku i 16 śliwek w ciężkim średnim rondlu. Gotować na średnim ogniu, aż śliwki wchłoną prawie cały płyn, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwki
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
9
Przenieść kaczkę na talerz. Namiot z folią do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
10
Wylać tłuszcz z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodaj pozostałe 3/4 Puchar wina do pieczenia patelni, ustawić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane bitów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
12
Dodać mieszaninę wina do mieszanki śliwek; dusić, aż sos jest zredukowany do 1 szklanki, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwki
SOS
Wino
13
Przynieś kapustę na wolnym ogniu, rzucając od czasu do czasu. Kaczka pokroić; układać na talerzach. Łyżka sosu śliwkowego.