Kaboby Jagnięce
Jagnięce Kaboby mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 417 kalorii, 38g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, top okrągły jagnięcina, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 84%. Podobne przepisy to Libańska Jagnięcina Kefta (Jagnięce Kaboby), Kaboby Jagnięce, oraz Herbed Lamb Kabobs.
Instrukcje
Jagnięcinę pokroić w 1,5 cala kostki. Powinieneś mieć około 40 kostek.
Połącz czosnek, rozmaryn, tymianek, oliwę z oliwek, czerwone wino, ocet i 1 łyżeczkę soli w średniej misce.
Dodać kostki jagnięce, przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc lub do 2 dni. Rzucaj od czasu do czasu.
Rozgrzać grill węglowy z węgli.
Rozprowadzić węgle w 1 szczelnej warstwie na grillu.
Pokrój czerwoną cebulę w ćwiartki i oddziel każdą ćwiartkę na 3 lub 4 sekcje. Luźno nawleczyć 3 lub 4 kawałki jagnięciny na przemian z kawałkami cebuli na szaszłyki.
Posyp obie strony jagnięciny solą i pieprzem. Następnie umieść 4 lub 5 pomidorów koktajlowych na szaszłykach, przeciągając je przez łodygę pomidora. Pomidory natrzeć oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem. Najpierw umieścić szaszłyki jagnięce na gorącym grillu i gotować przez 10 do 15 minut, obracając 2 lub 3 razy, aż jagnięcina będzie średnio rzadka. Około 5 minut przed jagnięciną, umieść szaszłyki pomidorowe na grillu, obracając się raz, aż usmażymy je na zewnątrz, ale nadal twarde w środku.
Do sosu doprowadzić bulion z kurczaka, oliwę z oliwek i sok z cytryny do wrzenia w średnim garnku. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać rozmaryn, 1/2 łyżeczki soli i pieprz.