Julekage (Duński Bożonarodzeniowy Chleb Owocowy)

Julekage (Duński Bożonarodzeniowy Chleb Owocowy)
Julekage (Duński Bożonarodzeniowy chleb owocowy) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 245 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę cytrynową, migdały, kandyzowaną skórkę cytrynową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Danish Julekage, Fruit & nut Christmas pudding loaf, oraz Duński bochenek i wypiek chleba w Duńskiej piekarni Jo Jo ' s dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
2
Połącz 4 szklanki mąki, 2 łyżki cukru granulowanego, migdały i kolejne 8 składników (migdały przez kardamon) w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
KardamonKardamon
MigdałyMigdały
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Rozpuścić 1 łyżkę granulowanego cukru i drożdży w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z masłem, wanilią i 2 ubitymi jajkami, aż będą dobrze wymieszane. Stopniowo dodawać mieszankę mąki; mieszać do połączenia. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę i 45 minut. Ciasto nie podwoi wielkości.(Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Punch ciasto w dół; odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
6
Zwiń w prostokąt o wymiarach 11 x 9 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
7
Zwiń prostokąt mocno, zaczynając od krótkiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
8
Miejsce, szew stronie w dół, w 9 x 5-calowy patelni Bochenek pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić na 1 godzinę i 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
9
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Odkryj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
11
Połączyć beztłuszczowe mleko, 1/8 łyżeczki soli i 1 jajko; lekko posmarować bochenkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Bez TłuszczuMleko Bez Tłuszczu
SólSól
JajkoJajko
12
Posypać cukrem turbinado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
13
Piec w 375 przez 45 minut lub do bochenka brzmi puste po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
15
Aby przygotować glazurę, połącz cukier puder, wodę i ekstrakt migdałowy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Cukier PuderCukier Puder
GlazuraGlazura
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
16
Mżawka nad bochenkiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia6
Magazyn