Julekage (Duński Bożonarodzeniowy Chleb Owocowy)

Julekage (Duński Bożonarodzeniowy Chleb Owocowy)
Julekage (Duński Bożonarodzeniowy chleb owocowy) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 245 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę cytrynową, migdały, kandyzowaną skórkę cytrynową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Danish Julekage, Fruit & nut Christmas pudding loaf, oraz Duński bochenek i wypiek chleba w Duńskiej piekarni Jo Jo ' s dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
2
Połącz 4 szklanki mąki, 2 łyżki cukru granulowanego, migdały i kolejne 8 składników (migdały przez kardamon) w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
KardamonKardamon
MigdałyMigdały
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozpuścić 1 łyżkę granulowanego cukru i drożdży w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z masłem, wanilią i 2 ubitymi jajkami, aż będą dobrze wymieszane. Stopniowo dodawać mieszankę mąki; mieszać do połączenia. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę i 45 minut. Ciasto nie podwoi wielkości.(Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Punch ciasto w dół; odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
6
Zwiń w prostokąt o wymiarach 11 x 9 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
7
Zwiń prostokąt mocno, zaczynając od krótkiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
8
Miejsce, szew stronie w dół, w 9 x 5-calowy patelni Bochenek pokryte sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić na 1 godzinę i 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
9
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Odkryj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
11
Połączyć beztłuszczowe mleko, 1/8 łyżeczki soli i 1 jajko; lekko posmarować bochenkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Bez TłuszczuMleko Bez Tłuszczu
SólSól
JajkoJajko
12
Posypać cukrem turbinado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
13
Piec w 375 przez 45 minut lub do bochenka brzmi puste po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
15
Aby przygotować glazurę, połącz cukier puder, wodę i ekstrakt migdałowy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Cukier PuderCukier Puder
GlazuraGlazura
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
16
Mżawka nad bochenkiem.

Składniki

0Batoniki toffi Heatholejek cynamonowy, opcjonalnieolejek cynamonowy, opcjonalnie791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane migdałyposiekane migdały23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekany kandyzowany cytronposiekany kandyzowany cytron23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana kandyzowana skórka pomarańczowaposiekana kandyzowana skórka pomarańczowa2Batoniki toffi Heathpakiet suchych drożdży (opakiet suchych drożdży (o1łyżka czerwony ocet winnyopakowanie naturalnej mieszanki do ciastopakowanie naturalnej mieszanki do ciast2largesjajka lekko ubitejajka lekko ubite12 łyżeczki czosnku w proszkumleko beztłuszczowemleko beztłuszczowe1litrmąka uniwersalna, podzielonamąka uniwersalna, podzielona12 łyżeczki czosnku w proszkuturbinado lub cukier granulowanyturbinado lub cukier granulowany33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calacukier granulowany, podzielonycukier granulowany, podzielony1Batoniki toffi Heathkardamon mielonykardamon mielony23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana kandyzowana skórka z cytrynyposiekana kandyzowana skórka z cytryny1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreootarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko suche beztłuszczowemleko suche beztłuszczowe1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżółty owocowy roll-upżółty owocowy roll-up791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło lub margaryna w sztyfcie, zmiękczonamasło lub margaryna w sztyfcie, zmiękczona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepła woda (100° do 110°)ciepła woda (100° do 110°)2Batoniki toffi Heathświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia6
Magazyn