JUKA Gotowana (Yuca Hervida)

JUKA Gotowana (Yuca Hervida)
Gotowana Yuca (Yuca Hervida) może być tylko przystawką, której szukasz. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis ma 544 kalorie, 5G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bolitas de Yuca y Queso (Kulki Yuca nadziewane serem), Buñuelos de Yuca y Queso (frytki Jukańskie i serowe), oraz Kolumbijski chleb Yuca (Pan de Yuca).

Instrukcje

1
Umieść yuca, 3 ćwiartki wody i soli w rondlu 4-ćwiartkowym i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować w łagodnym wrzenia, aż albo widelec przetargu (styl paragwajski), o 25 protokół, lub bardzo przetargu (styl kubański), 30 do 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
ManiokManiok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Spuścić, szybko usuwając wrzeciona i podawać na raz; lub utrzymać ciepło w wodzie do gotowania na bardzo małym ogniu, aż będzie gotowy do podania. Na życzenie polać sosem stołowym i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WodaWoda
3
Uwaga kucharza: postępuj zgodnie z tą procedurą w każdym przepisie, który wymaga gotowanej yuca, pozwalając na około 4 szklanki wody na Funt przyciętej yuca. Piękna maślana konsystencja staje się zatkana, jeśli yuca może ostygnąć, a nawet schłodzić. Jest to plus dla niektórych zastosowań, takich jak smażenie na patelni. Gotowane yuca należy pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej lub w lodówce przed smażeniem.Przechowywanie: resztki gotowanej yuca będzie dobrze przechowywać w lodówce przez około 1 tydzień. Jeśli będzie pan-smażenia lub głębokiego smażenia yuca, umieścić na blasze wyłożonej pergaminem i przykryć luźno folią, aby zapobiec płaczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
ManiokManiok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
4
Przedruk za zgodą Gran cocina Latina: Jedzenie Ameryki Łacińskiej przez Maricel Presilla, © 2012 Norton
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn