Jogurtowo-Marynowane Jagnięce Kebaby Z Masłem Cytrynowym

Jogurtowo-marynowane jagnięce kebaby z masłem cytrynowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. Na 3,61 zł / porcja, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, kurkumę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać odtłuszczone mleko jogurt można śledzić to danie główne z Kawa Mleko Kokosowe Lody jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jogurtowo-Marynowane Jagnięce Kebaby, Marynowane jagnięce kebaby z sosem jogurtowym, oraz Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce ubij 1 szklankę jogurtu z wodą.
Dodać kostki jagnięce, wrzucić do herbu i przechowywać w lodówce na noc.
Jagnięcinę odcedzić i osuszyć papierowymi ręcznikami. W dużej misce, ubić Pozostałe 1 szklanka jogurtu z chile proszku, kurkuma, czosnek, cayenne i 1 łyżeczka soli.
Dodać jagnięcinę, wrzucić do herbu i odstawić na 10 do 20 minut.
Na każdym z 6 metalowych szaszłyków nawlecz kawałek skórki cytrynowej. Na szaszłyki nawleczyć kostki jagnięce i doprawić solą. W małej misce, połączyć ghee z sokiem z cytryny.
Grillować szaszłyki na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się, aż zaczną char na całym, o 3 protokół. Kontynuuj grillowanie, obracanie i fastrygowanie sokiem z ghee i cytryny, aż średnio rzadkie, o 4 minuty dłużej.
Podawać jagnięcinę na szaszłykach lub z nich.