Jogurtowo-Marynowane Jagnięce Kebaby
Kebaby jagnięce marynowane jogurtem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 25g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, cebulę, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Marynowane jagnięce kebaby z sosem jogurtowym, Jogurtowo-Marynowane Jagnięce Kebaby Z Masłem Cytrynowym, oraz Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim tłuszczu z jagnięciny.
Jagnięcinę pokroić na 1-calowe kawałki.
Połącz jogurt i kolejne 7 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Dodać jagnięcinę; uszczelnić worek i marynować w lodówce 8 godzin, obracając worek od czasu do czasu.
Wyjąć jagnięcinę z worka, zastrzegając marynatę.
Wątek jagnięcina, cukinia, pomidory, i cebula kliny naprzemiennie na 4 (10-calowy) szaszłyki.
Umieść kebaby na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 7 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia, fastrygując od czasu do czasu zarezerwowaną marynatą.
Kebaby podawać z kuskusem.
Uwaga: jeśli używasz drewnianych szaszłyków, mocz je w wodzie 30 minut przed grillowaniem.