Jeżyny z kremem cytrynowym i opiekaną Briochą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj jeżyny z kremem cytrynowym i tosty Brioche spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 417 kalorii, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka fasoli waniliowej, sok z cytryny, plus 2 łyżki masła, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Krem cytrynowy z jeżynami, Krem Cytrynowy Z Jeżynami, oraz Krem Cytrynowy Z Jeżynami.
Instrukcje
W rondlu gotuj wodę z 1/2 szklanki cukru, aż cukier się rozpuści.
Dodać rozmaryn i fasolę wanilii i nasiona i odstawić na 2 godziny.
Tymczasem w żaroodpornej misce natrzyj skórkę cytrynową na 1 szklankę cukru.
Ubić jajka i sok z cytryny. Ustaw miskę na rondlu z gotującą się wodą i gotować na umiarkowanym ogniu, ubijając, aż zgęstnieje, o 6 protokół. Odcedzić krem do robota kuchennego; lekko ostudzić.
Z włączonym procesorem, dodawać masło 1 kawałek na raz i przetwarzać aż do pełnego włączenia przed dodaniem więcej. Proces krem do podwojenia objętości, o 3 protokół. Zeskrobać krem do miski, nacisnąć kawałek folii bezpośrednio na powierzchnię i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, około 2 godzin.
Rozmaryn i ziarno wanilii wyrzucić z syropu. Dusić syrop na umiarkowanie małym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 15 protokół; ostudzić.
Rozgrzej brojlery. Ułóż Brioche plastry na blasze do pieczenia i pieczenia na 1 minutę, obracając raz, aż złoty.
W misce ubij śmietanę z pozostałą 1 łyżką cukru, aż delikatnie ubijesz.
Do syropu cukrowego dodać jeżyny i delikatnie wymieszać. Łyżka krem cytrynowy na 8 talerzy, top z brioche i dollop bitą śmietaną. Jeżyny rozsypać na wierzchu; podawać od razu.